Teknoloji Snapchat'ın Bitmoji avatarları artık üç boyutlu ve animasyonlu

Snapchat'ın Bitmoji avatarları artık üç boyutlu ve animasyonlu

15.09.2017 - 17:18 | Son Güncellenme:

Snapchat, Bitmoji'yi artırılmış gerçeklikle buluşturuyor. Snapchat kullanıcıları, üç boyutlu karikatürlerini kamera ile gerçek dünya üzerine yerleştirebilecek.

Snapchatın Bitmoji avatarları artık üç boyutlu ve animasyonlu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Snapchat'ın ilginç Bitmoji avatarları artık kendi üç boyutlu animasyonlarıyla birlikte geliyor. Telefonunuzun ekranına dokunarak, artık kendinize ait bir 3D karikatürü gerçek dünyaya yansıtabilirsiniz. Bu karikatürler kaykaya binebiliyor, kahve içebiliyor veya yoga yapabiliyor. Bir animasyon oluşturduktan sonra, bunu bir arkadaşınıza gönderebilir veya hikayene postayla gönderebilirsiniz.

Bu hamle, Snapchat’in hem Bitmoji’ye hem de "Dünya Lensleri" olarak adlandırdığı özelliğe yatırımının sürdüğünü göstermesi açısından önem taşıyor. Snapchat’in rakipleri de benzer özellikler sunsalar da, henüz Snapchat’in lenslerinin seviyesine ulaşabilmiş değiller. Snap’ten yapılan açıklamada, Snapchat’in günlük kullanıcılarının üçte birinin lenslerle haşır neşir olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Geçen sene üst kuruluş Snap'ın satın aldığı Bitmoji, kullanıcıların kendilerini hem Snapchat'ta hem de geleneksel metin mesajlarında kullanabilecekleri kişiselleştirilmiş emojiler olarak yeniden tasarlamalarına izin veriyor. Snapchat’in sosisli sandviç şeklindeki lensi ise bu yıl içinde sosyal medyanın küçük ölçekli fenomenlerinden biri haline gelmişti.

3D Bitmoji'nizi görmek için, Snapchat kamera ekranına dokunun ve mercekler menüsünü getirin. Mevcut Yüz ve Dünya Lensleriyle birlikte 3D Bitmoji'yi göreceksiniz. Bir tane seçin ve sürükleyip, yakınlaştırarak Bitmoji'nizi hareket ettirin, ölçekleyin. Ayrıca Bitmoji'nizde dolaşabilirsiniz. Snap, animasyonların birçoğunun standart birleştirme süresi olan 10 saniyeden daha uzun olacağını söyledi. Dolayısıyla, animasyonun yalnızca bir bölümünü seçmeniz veya bir satırda iki veya üç tane kaydetmeniz gerekebilir.