Teknoloji Ssıd Nedir, Ne İşe Yarar? Ssıd Nasıl Bulunur Ve Nasıl Gizlenir?

Ssıd Nedir, Ne İşe Yarar? Ssıd Nasıl Bulunur Ve Nasıl Gizlenir?

14.03.2021 - 18:50 | Son Güncellenme:

SSID terimi internet kullanan kişilerin mutlaka karşısına çıkmış olan terimlerden bir tanesidir. Ancak çok kullanılmadığı için ne anlama geldiği bilinmemektedir. Bu sebeple SSID teriminin anlamı internet üzerinden araştırılmaktadır. SSID nedir, ne işe yarar? SSID nasıl bulunur ve nasıl gizlenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ssıd Nedir, Ne İşe Yarar Ssıd Nasıl Bulunur Ve Nasıl Gizlenir

SSID terimi çoğunlukla kablosuz ağ bağlantılarında görülen bir terimdir. Basit bir şekilde ifade edilecek olursa ağ kimliği anlamına gelmektedir. Günümüzde internet kullanıcıları bu terimle ara sıra karşılaşabildiklerinden dolayı anlamını merak etmektedir.

SSID Nedir, Ne İşe Yarar?

SSID terimi, kablosuz ağ bağlantılarının kimliği olan Wifi ağ sisteminin adıdır. Açılımı ise Servise Set Identifier şeklindedir. Türkçe karşılığı da Servis Seti Tanımlayıcısıdır. Bir Wifi ağına bağlanabilmek için öncelikle ağı seçerek bağlanmak gerekmektedir.

SSID Nasıl Bulunur ve Nasıl Gizlenir?

Bir wifi ağına bağlanmak istediğimizde karşımıza o bölgedeki pek çok wifi ağı çıkabilir. Bağlanacağınız ağın SSID ismini seçerek ağa kolaylıkla bağlanmanız mümkündür. Wifi ağlarının kapsama alanı dışında olması halinde bağlanılabilecek ağlar arasında o ağın ismi görünmez. SSID ismi eğer istenirse ağ sahibi tarafından gizlenebilmektedir.