Teknoloji Tablet Balonu Sönüyor mu?

Tablet Balonu Sönüyor mu?

14.07.2011 - 10:09 | Son Güncellenme:

Apple iPad önderliğinde ortaya çıkan tablet furyası teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesi olsa da kullanıcıların ilk heyecanının geçmeye başladığı belirtiliyor.

Tablet Balonu Sönüyor mu

Teknoloji dünyasında son dönemin en çok konuşulan cihazları hangisi diye sorsak, çoğunuzun cevabı tabletler şeklinde olacaktır.

Haberin Devamı

Gerçekten de, Apple iPad ile başlayan furya tüm diğer üreticileri de peşinden sürüklemiş durumda. Hemen her marka kendi tablet modelini piyasaya sürdü bile.

Piyasada artık çok fazla sayıda tablet olmasına rağmen bunların çok da büyük başarılar elde ettiği söylenemez.

Apple iPad dışında kalan modellerden hiçbiri çok büyük satış rakamlarına ulaşabilmiş değil. Öte yandan insanların da tabletlere karşı duyduğu ilk heyecanın yavaş yavaş ortadan kaybolduğu görülüyor. IDC'nin yaptığı son araştırma da bunu gözler önüne seriyor.

Talepte Düşüş Var

IDC'nin araştırmasına göre 2011'in ilk çeyreğinde, piyasaya sürülen tablet sayısında bir önceki döneme göre %28'lik bir düşüş yaşandı. Bu dönemde piyasaya sürülen tablet sayısı 7,2 milyonda kaldı.

Haberin Devamı

Yayınlanan raporda yaşanan düşüşün sebebi olarak talebin azalması, malzeme tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve genel ekonomik durum gösteriliyor.

Raporda ayrıca, kendisi de düşüş yaşasa da iPad ve iPad 2'nin piyasanın çok büyük bir kısmını elinde tuttuğu, diğer markaların ürünlerinin ise henüz kullanıcılardan kabul görmediği belirtildi.

Yaşanan düşüşe rağmen IDC tablet piyasası konusunda iyimser bir tavır takınıyor. İlk çeyrek yavaş geçse de IDC, yılsonu beklentilerini 50 milyon adetten 53 milyon adede çıkardı.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.