Teknoloji Tam 3.2 Milyar Kişi Şu Anda Çevrimiçi!

Tam 3.2 Milyar Kişi Şu Anda Çevrimiçi!

01.12.2015 - 10:25 | Son Güncellenme:

Paylaşılan resmi bilgilere göre Dünya üzerinde şu anda tam 3.2 milyar kişi çevrimiçi durumda. Üstelik kişilerin çoğu mobil ağ kullanıyor... International Telecommunication Union, paylaşmış olduğu yeni araştırmasında Dünya üzerinde 3.2...

Tam 3.2 Milyar Kişi Şu Anda Çevrimiçi

Paylaşılan resmi bilgilere göre Dünya üzerinde şu anda tam 3.2 milyar kişi çevrimiçi durumda. Üstelik kişilerin çoğu mobil ağ kullanıyor... International Telecommunication Union, paylaşmış olduğu yeni araştırmasında Dünya üzerinde 3.2 milyar kişinin çevrimiçi olduğuna değindi. Kablosuz ağların büyük çoğunlukta olduğu sonuçlarda mobil ağların ise yadsınamaz bir güce sahip olduğu ortaya çıkmış bulunuyor. İlk 10 ülkeye baktığımızda en çok bağlantı sağlayan ülkenin Güney Kore olduğunu görüyoruz. Bunun ardındansa Danimarka, İzlanda, Birleşik Krallık, İsveç, Lüksemburg, İsviçre, Hollanda, Hong Kong ve Norveç geliyor.

Haberin Devamı

Yıllık bazda değişim oranları ile birlikte oluşturulan listede biz bu haberi yazarken 3.2 milyar kişinin çevrimiçi olması ise elbette küreselleşen dünyanın güzel bir örneği. Araştırmanın bir diğer önemli yanı ise genişbant ağlarının gücünü ortaya koyması. Zira insanların daha çok mobil ağlara yöneldiğini belirten araştırma, çoğu kullanıcının ellerindeki mobil cihazlar ile bağlantı sağladığını gözler önüne seriyor. Bu arada en az bağlantı kuran ülkelerin de Malavi, Madagaskar, Etiyopya ve Çad olduğu belirtilmekte.