Teknoloji Haberleri Çinliler depremi önceden haber veren telefon yaptı!

Çinliler depremi önceden haber veren telefon yaptı!

10.01.2020 - 11:55 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon üreticileri hemen her gün farklı özelliklere sahip telefonlar geliştirip birbiriyle rekabet savaşı veriyor. Mobil uygulamalar, yüksek grafikli oyunlar, gelişmiş kamera teknolojileri, 4K video çekimi, hayatı kolaylaştıran mobil uygulamalar derken bir akıllı telefon ne kadar geliştirilebilir sorusu akıllara geliyor.

Çinliler depremi önceden haber veren telefon yaptı

Erdal KAPLANSEREN

Haberin Devamı

erdal@layka.com.tr

Twitter: @Kaplanseren 

Çinli teknoloji firması Xioami, kendi geliştirdiği arayüzü MIUI 11 ile adeta bu soruyu cevap veriyor. Çünkü Xioami, kendi arayüzü MIUI 11’e deprem uyarı sistemini entegre etti.

Dünyada her yıl 500 bin deprem meydana geliyorken elbette hayat kurtaran bu özellik, özellikle deprem ülkelerinin ilgisini çekiyor.

10 saniye önceden uyarı

Xoami tarafından Felaket Uyarı Enstitüsü ile birlikte oluşturulan Çin merkezli uyarı sistemi, sismik dalgalar meydana gelmeden 10 saniye önce MIUI 11 ve Mi TV platformunu kullanan cihazlara uyarı gönderiyor. Üstelik üçüncü parti uygulama gerekmiyor. Araştırmalara göre depremi 10 saniye önce bilmek ölüm ve yaralanmaları yüzde 39 oranında azaltıyor.

Haberin Devamı

Çinliler depremi önceden haber veren telefon yaptı

En sevilen MIUI 11 özellikleri

Akıllı telefon piyasasında önemli bir yere sahip olan Xiaomi’nin arayüzü MIUI 11’in tek popülaritesi deprem uyarı sistemi değil.  Şirketin açıklamasına göre MIUI 11’in sevilen özellikleri arasında dinamik alarm sistemi, dinamik yazı tipi sistemi, çocuklar için özel alan, çok yönlü ekran paylaşımı desteği, seyahat asistanı Mi Go Smart Travel ve kaliteli hazır temalara sahip olması bulunuyor.

MIUI 11 güncellemesi alan telefonlar şöyle: Xiaomi Mi 9 Pro 5G, Xiaomi Mi 6, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi Redmi Not 7, Xiaomi Mi CC, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Redmi K20 Pro, Xiaomi Redmi 6 Pro, Xiaomi Mi Not ,Xiaomi Redmi S2, Xiaomi Redmi Not 5A, Xiaomi Redmi 7A.

Xiaomi, MIUI 11 güncellemesinin Beta testlerine Türkiye’de de satılan bir çok Xiaomi Resmi model  telefon da katılabiliyor.