Teknoloji Temassız Ödeme Nasıl Yapılır? Mobil Temassız Ödeme Nasıl Gerçekleştirilir?

Temassız Ödeme Nasıl Yapılır? Mobil Temassız Ödeme Nasıl Gerçekleştirilir?

24.05.2021 - 13:46 | Son Güncellenme:

Sliplere ıslak imza atılarak ödeme yapılan kredi kartları yerini günümüzde önce şifreli imzaya daha sonra da temassız kartlara bıraktı. Daha sonra akıllı telefonlar ve uygulamalar sayesinde artık kartlar da rafa kalkacak gibi görünüyor. Temassız ödeme nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Temassız Ödeme Nasıl Yapılır Mobil Temassız Ödeme Nasıl Gerçekleştirilir

Temassız ödeme ile kartlarla ödeme yapmak geride kalıyor. Bu uygulama sayesinde karta bile temas etmeden telefonunuz ile kolaylıkla ödeme yapma imkanı buluyorsunuz. 

Haberin Devamı

 Temassız Ödeme Nasıl Yapılır? 

 Günümüzde klasik ödeme yöntemlerinden vazgeçmeyen tüketiciler olsa da yenilikleri takip eden ve kullanan tüketicilerin sayısı da giderek artıyor. Temassız ödeme yöntemleri ile bankalar, rekabetçi bir alanda hep bir adım önde olmayı amaçlıyor. Bu uygulama ile tüketiciler, kartını yanına almayı unutsa bile kolaylıkla ödemelerini gerçekleştirme imkanı buluyor.

 Temassız ödemelerinizi gerçekleştirebilmek için cep telefonunuzu ekran kilidi açık bir şekilde pos cihazına tutmanız yeterli olacaktır. Arka planda çalışan uygulama sayısına göre işlem hızı değişiklik gösterebilir. Bu nedenle de işlemin başladığını görene kadar telefonunuzu pos cihazının üzerinden çekmemeniz gerekir. Belirlediğiniz tutarın üzerindeki ödemeler için sizden şifre talep edilir. Sadece kartınızı göstererek de pos cihazına dokunmadan ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Mobil Temassız Ödeme Nasıl Gerçekleştirilir?

 Mobil temassız ödeme gerçekleştirebilmek için öncelikle kartınızın temassız ödeme seçeneğini açmanız gerekir. Mobil temassız ödeme gerçekleştirebilmeniz için arka planda güvenliğinizi sağlamak amacı ile sizin için dijital bir kart oluşturulur. Ödeme işlemi gerçekleştikten sonra alacağınız fişin üzerinde ise bu kartın numarası yer alır.

 Mobil temassız ödeme işleminde sadece telefonunuzu pos cihazınıza tutmanız yeterli olacaktır. Ödeme işlemlerini kolaylaştıran ve fiziki kart, para taşıma ihtiyacını ortadan kaldıran bu uygulama ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Mobil temassız ödemeleri gerçekleştirebilmeniz için kartınızın temassız ödeme seçeneğinin açık olması gerektiğini unutmamanız gerekir.

Yazarlar