Teknoloji Torrent sitelerinin yıllık ne kadar para kazandıklarını hiç merak ettiniz mi?

Torrent sitelerinin yıllık ne kadar para kazandıklarını hiç merak ettiniz mi?

01.06.2017 - 15:02 | Son Güncellenme:

Milyonlarca kişi internet üzerinden çeşitli dosyaları indirmek için torrent sitelerini kullanıyor. Bu sitelerde birçok telif hakkı ihlal edilse de bunların kurucularına ne kadar para kazandırdıklarını merak ettiniz mi?

Torrent sitelerinin yıllık ne kadar para kazandıklarını hiç merak ettiniz mi

Özellikle korsan yoldan film indirmek isteyenlerin tercih ettiği torrent sitelerinin bir bir kapandığını en son olarak da ExtraTorrent adlı sitenin kalıcı olarak kapatıldığını sizlere aktarmıştık. Peki bu sitelelerin sahiplerine ne kadar kazandırdıklarını hiç merak ettiniz mi?

Haberin Devamı

2014’te internet güvenliği konularında araştırmalar yapan Digital Citizens Alliance adlı kuruluş, PirateBay, KickassTorrents gibi siteler üzerinde yaptığı bir araştırma raporunu yayınlamıştı. Raporda hızla büyüyen bu sitelerin içerik üreticilerine zarar vereceği ve büyüyen bir tehdit olduğu üzerinde duruluyordu.

Yapılan araştırmalara göre geçen yıl KickassTorrents'in tahmini net değeri 54 milyon dolardan fazlaydı. Bunun yanında yıllık reklam geliri ise tahmini olarak 12.5 ile 22.3 milyon dolar arasınde değişiyordu.

Digital Citizens Alliance, 40 büyük torrent sitesinde incelemelerde bulundu. Kuruluş, bu sitelerin her birinin yalnızca reklamlardan yıllık 4.4 milyon dolar kazandığını tespit etti. The Pirate Bay, BitTorrent gibi devlerin kazançları ise 6 milyon doları buluyordu. Ayrıca, küçük oyuncuların sadece ekran reklamlarından 100 bin dolar kazanabildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Digital Citizens Alliance, reklam verenlere bu sitelerden uzak durması çağrısında bulundu.