Oyun Dunyasi Toxikk: Seviye Yok, Sınıf Yok, Saklanma Yok

Toxikk: Seviye Yok, Sınıf Yok, Saklanma Yok

07.08.2014 - 22:02 | Son Güncellenme:

1999 yılına geri dönüp o zamanın kuralları ile FPS oynamak isteyenlere Toxikk geliyor.

Toxikk: Seviye Yok, Sınıf Yok, Saklanma Yok

Modern çağın FPS oyunlarında bir sürü kendini tekrarlayan iç dinamik bulunuyor. Yaralanıp biraz bekleyince dolan yaşam barı, birşeylerin arkasına otomatik gizlenip üzerinden ateş etme, oyunda ilerledikçe seviye kazanma, çeşitli sınıflardan sınıf beğenme gibi.

Haberin Devamı

Alman oyun stüdyosu Reakktor bunların hepsine hayır diyor ve bize saf, kesintisiz, gizlenmesiz, sınıfsız, seviyesiz bir aksiyon oyunu vaadi veriyor. Toxikk isimli yeni projenin fragmanını izleyince sanki bir Unreal Tournament tadı alıyorsunuz. Çok normal çünkü oyun Epic Games’in Unreal Engine oyun motoru kullanılarak yapılıyor.

Ama benzerlikler orada bitmiyor, çünkü zamanında Unreal Tournament’da olduğu gibi burada da deli çarpışmalar, dikey alanın başarılı kullanımı, çeşitli silahlar ve araçlar var. Eğer günümüzün askeri karakterli arena oyunlarından sıkıldıysanız, Toxikk size ilaç gibi gelecektir. Mesela oyuna ilk başladığınızda sadece bir bıçak ve tabanca ile giriyorsunuz, diğer silahları gidip bulmanız ve o arada birilerine yem olmamaya çalışmanız lazım.

Haberin Devamı

Oyunda sınıf ve seviye yok dedik ama bir deneyim puanı ve rütbe sistemi mevcut. Fakat bu sistem sadece itibar geliştirmek ve farklı deneyimde oyuncuları uygun şekilde maçlarda biraraya getirebilmek için uygulanmış. Oyunun yapımcıları, bu kadar sade bir oyun mekaniği seçmelerinin sebebini, oyuncuların yeteneklerini ön plana çıkartabilmek olduğunu belirtiyorlar.

Toxikk ücretsiz bir oyun da olmayacak ama fiyatı sadece 15 Dolar olacak.