Teknoloji Twitter’dan Apple’ın Memoji’sine rakip yolda olabilir

Twitter’dan Apple’ın Memoji’sine rakip yolda olabilir

10.10.2021 - 10:23 | Son Güncellenme:

Twitter, yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Ortaya çıktığı kadarıyla uzun yıllardır pek çok platformun bünyesine dahil ettiği avatar oluşturulması, özellikle Apple’ın Memojisi ve Bitmoji ile daha da popüler olmuştu. Twitter da Facemoji ile bu alana dahil olmaya başlayacak.

Twitter’dan Apple’ın Memoji’sine rakip yolda olabilir

Snapchat kendi Bitmoji avatarlarını piyasaya sürdü. Facebook, insanların emojileriyle 3 boyutlu bir alanda sosyalleşebilecekleri ve etrafta dolaşabilecekleri, arkadaşlarıyla bu alanda alışveriş yapabilecekleri bir evreni başlatmak istiyor. Roblox ise son zamanlarda kendi başına büyük bir olay haline geldi.

Haberin Devamı

Bunların arasında ise Facemoji adlı bir uygulama başlatılıp büyümeye hazırlanıyor. Facemoji, geliştiricilerin uygulamaları için avatarlar oluşturmasına ve onu Facemoji'nin yardımıyla kullanmasına yardımcı olacak.

Twitter’dan Apple’ın Memoji’sine rakip yolda olabilir

Facemoji, dünyayı, uygulama geliştiricilerine, Facemoji'de zaten verilen özellikleri kullanarak kullanıcılarına kendi avatarlarını yaratmalarına izin verme şansı vereceklerini açıklasa da yine Twitter gibi uygulamalarla aktif bir şekilde çalışacak.

Twitter’ın Facemoji'yi satın almayı ve yatırım yapmayı planladığı ortaya çıktı. İlerleyen süreçte bunun hakkında daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.