Teknoloji Udp Nedir, Açılımı Nedir? Udp Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

Udp Nedir, Açılımı Nedir? Udp Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

16.12.2021 - 23:05 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok terim ortaya çıkmıştır. Bu terimlerden bir tanesi de UDP olmaktadır. Pek çok insanın sıklıkla duyduğu terimler arasında yerini almaktadır. Bu anlamda günümüzde önemli bir yere sahiptir. Sizin için UDP nedir, açılımı nedir? UDP ne işe yarar, nasıl çalışır tüm detayları ile derledik.

Udp Nedir, Açılımı Nedir Udp Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır


UDP konusunu merak eden ve hakkında bilgi sahibi olmak isteyen pek çok insan bulunuyor. Bu insanlar konu hakkında bilgi sahibi olabilmek için ise en çok internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmektedir. Dolasıyla konu hakkında verilen bilgilerin önemi oldukça artmaktadır.

UDP Nedir?

UDP, TCP/IP protokol takımının iki aktarım katmanı protokolünden bir tanesidir.

UDP'nin Açılımı Nedir?

TCP/IP protokol takımının iki aktarım katmanı protokolünden biri olan UDP İngilizce dilindeki User Datagram Protocol kelimelerinin kısatlması olarak kullanılmaktadır. Türkçe dilindeki karşılığı ise Kullanıcı Veribloğu İletişim Kuralları şeklinde olmaktadır.

UDP Ne İşe Yarar?

UDP verileri bağlantı kurmaksızın yollamaktadır. Gelişmiş olan bilgisayar ağlarında paket anahtarlı bilgisayar iletişiminin sağlanmasında bir datagram modu oluşturabilmek için UDP protokolü yazılmıştır. Bu doğrultuda gelişmiş bilgisayar ağlarında paket anahtarlı bilgisayar iletişiminin sağlanmasında bir datagram modu olarak görev alır.

UDP Nasıl Çalışır?

UDP’nin çalışması son derece kolay olmaktadır. Bunun sebebi kimlik ve güvenlik onayına ihtiyacı duymamasıdır. Hızlı bir gönderime sahip olması söz konusudur. UDP ile veri aktarımının sağlanması anlık olarak gerçekleşir. Ses dosyalarının ve videoların sorunsuz bir şekilde karşı tarafa aktarılmasını sağlar. Bu süreçte ise paylaşılan verilerin kontrolü yapılmaz ve onay gerektirmez. Bundan dolayı da pratik ve hızlı bir aktarım isteyenler tarafından tercih edilmektedir.