Teknoloji WhatsApp'a erişim sorunu çözüldü

WhatsApp'a erişim sorunu çözüldü

04.05.2017 - 10:14 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'a birkaç saat erişim sağlanamadı. Dünya çapında gözlenen sorunun TSİ 01:20'den itibaren çözülmeye başladığı bildirildi.

WhatsAppa erişim sorunu çözüldü

Anadolu Ajansı, Türkiye'de de WhatsApp'ta birkaç saat süren bağlantı sorununun çözüldüğünü ve veri paylaşımının normale döndüğünü duyurdu. Kullanıcılar sorunu büyük oranda sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyurdu ve şikayetlerini dile getirdi. #WhatsApp hashtagi birçok ülke gibi Türkiye'de de "trend topic" (Twitter'da en çok konuşulan konu) oldu.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansına konuşan WhatsApp sözcüsü, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını söylemişti. Sözcü hangi ülkelerin kesintiden etkilendiklerini ise açıklamamıştı.

WhatsApp'tan daha sonra yapılan açıklamada ise "Dünyanın tüm bölgelerinde WhatsApp kullanıcıları birkaç saat uygulamaya erişemedi. Sorunu çözdük ve yaşanan sıkıntıdan dolayı özür diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan Bilgi Teknolojileri (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan twitter'dan sorunla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Whatsapp ile global seviyede bir problem olduğu raporlandı. Operatörlerimizden kaynaklı herhangi bir arıza bulunmamaktadır."

1 milyardan fazka kullancısı var

Haberin Devamı

Halen dünya çapında 1 milyar 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Whatsapp, 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmıştı. Whatsapp 180'den fazla ülkede 1 milyardan fazla kişi kullanıyor.

WhatsApp, önceden Yahoo'da toplam 20 yıl geçiren Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. WhatsApp 2014'te Facebook'a katıldı, ama tüm dünyada hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışan bir mesajlaşma hizmetini geliştirme amacına odaklanmak için ayrı bir uygulama olarak çalışmaya devam ediyor.