Teknoloji Windows 10 Güncelleme İle Bildirimlere Kavuşuyor

Windows 10 Güncelleme İle Bildirimlere Kavuşuyor

05.04.2016 - 14:19 | Son Güncellenme:

Microsoft Build konferansının ilk günü açıklanan ve yaz aylarında çıkması beklenen Windows 10 yıldönümü güncellemesi ile birlikte gelecek olan yeniliklerden bir başkası daha duyuruldu.

Windows 10 Güncelleme İle Bildirimlere Kavuşuyor

Getirilecek olan güncelleme sayesinde Android platformlarında bulunmakta olan bildirim gösterme seçeneğinden artık Windows 10 işletim sistemi kullananlar da yararlanabilecek. Bu gelişme konferans süresince yapılan büyük açıklamaların gölgesinde kalıyor gibi gözüküyor olsa da birçok Android ve Windows kullanıcısını sevindirecek nitelikte. Bu yükseltme sayesinde kullanıcılar akıllı telefon ya da tablet gibi Android platformunda çalışan cihazlarına gelen mesajları masaüstü bilgisayarlarında çalışırken görebilecek ve çalışmalarına ara vermeden cevap yazabilecekler.

Haberin Devamı

Windows Mobil kullanmayan müşterilerini de unutmadığının bir göstergesi olarak yorumlanan bu durum, Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini mümkün olan her kullanıcıya ulaştırmayı hedeflediğine dair bir işaret olabilir.

Gelecek olan güncelleme ile birlikte ayrıca Windows 10 ile birlikte gelen Evrensel Windows Platformuna yenilikler var. Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un Linux altsistemi geliştirdiği duyurulmuştu. Ubuntu ile olan ortaklığı sayesinde eski Win32 ve .Net uygulamaları Windows Mağaza uygulamasına eklenebilecek. Bu değişim sayesinde Pc, mobil, Xbox ve HoloLens kullanıcıları teknik olarak aynı sitemde birbirleri ile buluşmuş olacak.

Mac kullanıcılarının kullanmakta olduğu ve bir süredir diğer masaüstü platformlarında da olması istenen bu özelliğin gelişi birçok kullanıcıyı sevindirecek cinsten. Microsoft Build konferansında açıklanan diğer yenilikler ile birlikte Windows 10 kullanan kişi sayısının artması bekleniyor.

Cortana, Android Bildirimlerini Takip Etmeye Hazırlanıyor