Teknoloji Windows Lisansınızın Süresi Yakında Dolacak Hatası (Uyarısı) Çözümü Nedir?

Windows Lisansınızın Süresi Yakında Dolacak Hatası (Uyarısı) Çözümü Nedir?

23.07.2020 - 16:59 | Son Güncellenme:

Windows lisansı süresi yakında dolacak hatası son zamanlarda oldukça sık rastlanan uyarılardan biridir. Konu hakkında çok araştırma yapılmakta ve bilgi sahibi olmaya çalışılmaktadır. Ancak sorunun çözümü hakkında bilgiler toplanmazsa cihaz bu hatayı vermeye devam edecektir. Windows lisansınızın süresi yakında dolacak hatası (uyarısı) çözümü nedir? Konu hakkında detaylı bilgiyi sizin için derledik.

Windows Lisansınızın Süresi Yakında Dolacak Hatası (Uyarısı) Çözümü Nedir

Windows lisansı süresi dolma uyarısı genellikle işletim sistemiyle ilgilidir. Özellikle Windows7 ve 8 işletim sistemine sahip cihazlarda son zamanlarda sıklıkla rastlanan bir uyarıdır.

Windows Lisansı Süresi Yakında Dolacak Uyarısı Nedir?

Lisans süresi dolacak uyarısı işletim sistemi hakkında verilen bir uyarıdır. Windows artık 7 ve 8 işletim sistemlerini kullanmamaktadır. Bu sebeple bu işletim sistemleri için güncelleme vermiyor. Bu sebeple uyarılar göndermektedir. Windows10 lisansını kullanan cihazlar için de sorun farklı bir şekilde ortaya çıkmış olabilir. Örneğin işletim sistemi zarar görmüş olabilir. Eğer bilgisayarda aktivasyon gerçekleşmiş ancak sonradan donanım değişikliği yapılmışsa bu sorunun çıkması muhtemeldir.

Windows Lisansı Süresi Yakında Dolacak Hatası Çözümü Nedir?

Windows lisansı süresi yakında dolacak hatası çözümü farklı yollarla gerçekleşmektedir. Problemin çözümüne dair yol problemin ana kaynağına bağlı olarak değişmektedir. Öncelikle ürün anahtarı değiştirilebilir. Bunun için Microsoft hesabıyla giriş yapılmalıdır. Bir Microsoft hesabı olmayanlar yeni bir hesap oluşturarak işlemleri gerçekleştirebilirler.

Daha sonra tuşlardan Windows ve X tuşlarına birlikte basılmalıdır. Açılan pencereden yönetici seçeneği tıklanmalıdır. Komut penceresi açılacak. Buraya slmgr-rearm komutu yazılarak enter tuşuna basılır. İmleç indikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Böylece aktivasyon sayacı sıfırlanır ve komut verilmez. Ancak bu basamaklar çözüm sağlamaz ve komut devam ederse farklı bir yol denenmelidir.

Aktivasyonun otomatik olarak gerçekleşmesi ihtimaline bağlı olarak Windows etkinleştirme yapılmalıdır. Windows ve X tuşlarına basılır. Tekrar yönetici basamağına gidilir. Komut penceresine "wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey" komutu uygulanır. Bu komut uygulanınca lisansın anahtarı görünür. Ürün anahtarı not edilip girilerek sorun çözülebilir.