Teknoloji Wps Nedir, Ne İşe Yarar? Wps Nasıl Kullanılır? Telefonda Wps Açma Kapatma İşlemleri

Wps Nedir, Ne İşe Yarar? Wps Nasıl Kullanılır? Telefonda Wps Açma Kapatma İşlemleri

23.07.2020 - 17:16 | Son Güncellenme:

Hayatımızın her alanında internet bulunmaktadır. Evde, iş yerinde ve daha pek çok alanda internet bağlantısı çok önemlidir. Modem kutusunda veya routerde bulunan WPS butonu internet ile önemli bir bağlantısı bulunmaktadır. Bu sebeple pek çok kişi tarafından WPS'nin ne olduğu merak edilmektedir. Peki Wps nedir, ne işe yarar? WPS nasıl kullanılır? Telefonda WPS açma kapatma işlemlerini sizlere detaylıca açıkladık.

Wps Nedir, Ne İşe Yarar Wps Nasıl Kullanılır Telefonda Wps Açma Kapatma İşlemleri

İnternet özellikle kablosuz ağlar için çok büyük kolaylık sağlamaktadır. İnternet güvenliği bu sebeple büyük önem taşımaktadır. Bu alanda WPS karşımıza çıkmaktadır.

WPS Nedir, Ne İşe Yarar?

WPS kablosuz kurulumun koruması anlamına gelmektedir. Günümüzde kablosuz ağ kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Kablosuz ağ üzerinden kullanıcıların güvenli bir şekilde interneti kullanılmasının sağlanmasına WPS denir. Diğer bir ifade ile router ile diğer cihazların kablosuz bir şekilde bağlantısının sağlanmasıdır. Bu sebeple WPS ile güvenlikli bir ağ oluşturulabilir. Ayrıca oluşturulan bu ağlara da erişim sağlanabilir.

WPS Nasıl Kullanılır?

WPS kullanılır iken güvenliği aktif olan herhangi bir modeme şifre ile bağlanmak yetmez. Bu ağa bağlanabilmenin pek çok yolu bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri PIN yöntemidir. PIN 8 haneden oluşur. WPS destekli modemlerin arka tarafında yer almaktadır. Böylece bir ağa veya cihaza bağlanılması istenildiği zaman modemin arka yüzünde bulunan 8 haneli PIN girilmelidir.

Diğer bir yöntem ise WPS düğmesidir. Kullanıcıların modeminde bu düğme yer alıyor ise WPS düğmesine basılmalıdır. Son olarak başka bir yöntem de NFC özelliğidir. NFC destekli modem ile cihazlardaki gereken ayarlar yapılarak rahatça internete bağlanılabilir.

Telefonda WPS Açma Kapatma İşlemleri

WPS fonksiyonu pek çok telefon tarafından desteklenmektedir. Bunun amacı bu teknolojiye uyumlu aygıtlar arasında kablosuz ağa bağlantı işlemini basitleştirmektir. WİFİ ağ kontrol butonu ile WPS standardını destekleyen aygıtları hızlıca bağlayabilirsiniz. Bu butona kısa süre basıldığında WPS özelliği devreye girer. Kapatmak için ise aynı tuşa basmak yeterlidir.