Teknoloji Xiaomi, GoPro'yu satın alabilir

Xiaomi, GoPro'yu satın alabilir

13.04.2018 - 16:40 | Son Güncellenme:

Xiaomi'nin GoPro'yu satın almak teklif yapacağı söyleniyor. Xiaomi, GoPro’yu kısa süre sonra bünyesine katabilir. Bu haberin çıkmasının ardından GoPro hisseleri bugün büyük bir artış kaydetti.

Xiaomi, GoProyu satın alabilir

Onur Binay/millliyet.com.tr

Haberin Devamı

GoPro satışları son birkaç yıldır aşağı ve yukarı yönlü bir seyir izledi. Ancak genellikle düşüş eğilimi gösterdi. Aslında, şirket 2014'te neredeyse 10 milyar dolar değerindeki değerleriyle çok daha iyi bir performans sergilemişti.

Bugün GoPro, yaklaşık 850 milyon dolar değerinde ve 2017 yılında yaklaşık 182 milyon dolarlık zarar etti. GoPro'nun makinelerini her yerde görmenize rağmen, şirket sürekli olarak zarar ediyor. Bunun başlıca nedeni, Çin ve Avrupa'dan gelen benzer ürünlerin, gerçekten kaliteli ve çok daha düşük fiyatlara sahip olması.

Borsaların en küçük uyarılara bile nasıl tepki verdiğini görmek ilginç. Xiaomi, GoPro'yu satın almak için bir teklif sunmayı düşünüyor. Çinli şirket, satın alma için bir rakam belirlemedi. Her halükarda, GoPro'nun hisse fiyatı % 8 fırladı. Ayrıca, bir Çinli şirketin bir Amerikan şirketinin muhtemel satın alma süreci çok daha önemli.

Haberin Devamı

Xiaomi böyle bir teklifte bulunsa bile, bir Amerikan şirketini satın almaları mümkün değil. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çevre biraz Çin karşıtı. Örneğin, Huawei'nin ürünlerinin ABD'de satılmasının engellenmesi gibi.

Her halükarda, GoPro'nun rekabet edebilmesi, hayatta kalabilmeesi sert bir şeyler yapması gerektiği açık. Çünkü değeri sürekli olarak düşüyor ve birilerinin gerçekten GoPro'yu satın alması an meselesi.