Teknoloji XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

05.07.2018 - 17:07 | Son Güncellenme:

Adata’nın 3200 DPI hassasiyetine sahip XPG Infarex M10 oyuncu faresi ile çizilmeye karşı dirençli PVC kaplamayla gelen Infarex R10 mousepad’ini inceledik. Evet ikisi de RGB aydınlatmaya sahip. Peki fiyatı ne kadar? Bu sorunun cevabını detaylı incelememizde görebilirsiniz.

XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yavaş yavaş profesyonel oyun dünyasına girmeye başlayan biriyseniz, ekonomik ekipmanlar tercih etmeniz olası. XPG de bütçe dostu bir fiyatla kablolu oyun faresi ve arkadan aydınlatmalı RGB mousepad’i sizlere sunuyor.

RGB renkleriyle dikkat çeken ikili XPG Infarex M10 ve R10’un detaylı incelemesi için aşağı doğru ilerleyebilirsiniz.

XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

Infarex R10 mousepad

R10 mousepad, siyah yüzeye sahip çizilmeye dayanıklı PVC'den üretilmiş. Oldukça da hafif. 350mm x 250mm ölçülerinde ve 3mm'nin üzerinde kalınlığa sahip. Sağ altta XPG logosu ve üstte kırmızı alüminyum bir plaka var.

Bunun biraz altında ise parmak izi detayını göreceksiniz. Bir arkadaşım mousepad'i gördüğündeki ilk yorumu “Vaay, bu PC’nin kilidini açmak için kullandığım parmak izi sensörün mü?” Ne yazık ki değil, ama bu harika bir özellik olmaz mıydı?

Haberin Devamı

Aslında, burası RGB renk modları arasında geçiş yapmanıza izin veren dokunmaya duyarlı bir bölge.

Seçim yapmak için toplamdaüç farklı ışıklandırma moduna sahipsiniz: tek renkli ışıklandırma (7 seçilebilir renk), döngüsel ve yanıp sönen ışıklandırma. Pad üzerinde RGB parlaklık ayarı yok. Bu nedenle gün ışığında renk yoğunluğunun biraz eksik olduğunu hissedebilirsiniz. Fazla ışık alan bir yerde oyun oynuyorsanız renkler kendini pek belli edemiyor. Düşük ışık ya da karanlık odadarenklersizi rahatsız etmeden oldukla iyi görünüyor.

XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

Kullanmak nasıl bir his?

Bu, sert yüzey kullandığım ilk oyun pedi değil. Daha önce Razer’ın da test ettim ve aktif olarak da kullanıyorum. O yüzden Infarex R10 mousepad’insunduğu deneyimi bana yabancı gelmedi.

Sorunları yok mu? Tabii ki de var. Uzun oyun seanslarında matın sert kenarları terli el bileğinizi rahatsız edebilir.

Pad’in alt tarafı kaymaz lastik köşelere ve masanın yüzeyinde hareket etmesini önlemek için merkezi bir kauçuğa sahip. Bu nedenle oyun oynarken pad’in elinizin altından kayıp gitmesi mümkün değil.

Infarex R10 mousepad’deki tasarım hatasından bahsetmek istiyorum. Neyse ki, çözümü oldukça kolay.

Üst taraftaki kırmızı çıkıntı, oyun oynarken sizi engelleyebilir. R10’u yatay değil de dikey kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Oyun oynarken fare kablosunun alüminyum gövdeye temas etmesini engellemek ben dediğim gibi kullandım.

Haberin Devamı

XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

Infarex M10 oyun faresi

Gelelim fareye… Düşük maliyetli oyun faresi isteyenler için, XPG'nin iyi görünümlü bir ürün ürettiğini düşünüyorum. Temiz pençe kavrama tasarımı, özellikle avuç içimde bana Razer ürünlerini hatırlattı.

Üstte güzel mat yüzey ile sol ve sağ düğmeler arasında iyi miktar boşluk var. Tuş geçişleri arasında sıkıntı yaşamıyorsunuz. İki ana düğmenin kullanımı rahat, verdiği tepkiler ise kaliteli. R10, 1.7m’nin üzerinde cömert uzunluğa sahip kaliteli örgülü kabloyla geliyor. Bu kablonun kırılma derdi yok.

Kaydırma tekerleği kauçuk kaplamaya sahip. Kişisel olarak kaydırma tekerleklerinde daha fazla geri bildirim almayı tercih etsem de M10 yeterince iyi dönüyor.

Tekerleğin altında iki DPI ayar düğmesi var. Bunlar, ayarlarınızı 800 ila 3200 arasında ayarlamanıza izin veriyor. Oyun tarzlarının çoğunu karşılaması gereken toplam (800,1600,2400,3200) dört değer var.

Haberin Devamı

En iyi DPI sensörüne sahip olmayabilir, 3200 DPI da çok etkileyici değil ama FPS oyunları için fazlasıyla yeterli. Hem PUBG hem de CS: GO'yu daha düşük DPI hızlarıyla hiçbir sorun olmadan oynayabildim.

XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

İki yan düğme konusunda pek olumlu davranamayacağım. Sunduğu hassasiyet pek memnun edici değil.

Infarex M10 düşük maliyetli bir oyun faresi. Bu yüzden ondan aşırı derecede sağlam özellikler beklemek haksızlık olur.

Yanılmıyorsam, fare için herhangi bir yazılım yok. Düğmelerin konfigürasyonu ile sıkıntım yok ama RGB aydınlatmanın kontrolünü elimde tutmayı isterdim.

Varsayılan olarak, her biri yaklaşık 6 saniye süren RGB renkler geçişleri var. Bunlar yavaşça dönüyor. Statik bir renge sahip olmayı tercih ederdim.

M10’u birkaç haftadıraktif olarak kullanıyorum. Daha önce kullandığım Razerkadar rahat buldum. Razer'ı süresiz olarak değiştirmeyi düşünmemekle birlikte, M10, fiyatına göre uygun bir alternatif olabilir.

XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad inceleme: Ucuza oyuncu seti arayanlara özel

Sonuca bağlıyorum

Haberin Devamı

Bence Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad paranızın karşılığını alabileceğiniz bir paket. Arkadan aydınlatmalı pedin görünümünü beğendim. Kablonunkırmızı alana takılmasını önlemek için dikey olarak çevirmiş olsam bile bu böyle. Fareye gelince, kullanımı rahat, temiz bir görünüm ve fiyatına göre iyi bir yapı kalitesi var. Yan taraftaki düğmelerin ucuzluğu ve RGB kontrolünün olmaması kötü bir durum. Ancak fiyat etiketi göz önünde bulundurulduğunda kesinlikle satın alınmaya değerler.

Ucuza kaliteli oyun faresi ve pedi arayansıradan bir oyuncuysanız, XPG Infarex M10 oyun faresi ve R10 mousepad sizin için ideal olabilir. Daha ciddi oyuncular daha pahalı seçenekler arasından seçin yapabilir.

M10 ve R10 setinin satış fiyatı yaklaşık 219 TL.

ARTILARI

  • Fiyat
  • Farede manuel DPI ayarı
  • RGB aydınlatmalar
  • Mousepad üzerindeki dokunmatik kontrol

EKSİLERİ

  • M10’daki yan düğmeler biraz süngerimsi
  • Faredeki RGB’yi kontrol etmek için yazılım yok