Teknoloji Yeni Apple MacBook'lar OLED klavyeye sahip olabilir..

Yeni Apple MacBook'lar OLED klavyeye sahip olabilir..

28.02.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

Amerikan merkezli teknoloji devi Apple bir çok ürün portfoyunde yenilikçi patentleri ile geleceği yönlendirmeye devam ediyor. Son olarak sızan bilgilere göre yeni Apple MacBook'lar da klavye oled sistemle kaplı olacağı şeklindedir.

Yeni Apple MacBooklar OLED klavyeye sahip olabilir..

Mustafa Çomak / Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple Macbook Pro 2017 versiyonunda önemli bir gelişmeye imza atarak Touch Bar’ı dokunmatik olarak sunmuştu. Kullanıcılardan farklı yorumlar alan bu Touch Bar genel olarak yenilikci bir adım olsada önemli gelişmeleri içerisinde barındırmaktaydı. Kullanıcı odaklı bir marka olan Apple kullanıcıların tek tuşla bir çok işi aynı anda yapma heyecanı sunmasıyla önemli bir yenilik olarak görülen Touch Bar’ı şimdide Apple'ın yeni patent söylentileriyle daha heyecanlı bir gelişme takip edecek gibi görünüyor.

Touch Bar tüm klavyeyi kaplasaydı nasıl olurdu?
Apple MacBook Pro için yaptığı son tasarım değişikliğiyle internete sızan yeni bir patent dosyası, Apple’ın Touch Bar’da uyguladığı yaklaşımı yeni bir seviyeye taşıyabileceğini gösteriyor. Patently Apple sitesi tarafından ortaya çıkarılan dosyaya göre, Cupertino merkezli şirket fiziksel klavyenin yerine tamamen OLED ekrandan oluşan bir klavyeyi tercih edebilir. Apple’ın patent dosyası, “Touch Bar tüm klavyeyi kaplasaydı nasıl olurdu?” sorusuna yanıt veriyor.

Haberin Devamı

Apple’ın patent dosyası, “Gelişmiş görünürlük ve baskılanmış yansımalar için geliştirilmiş çift ekranlı ekipman” ismini taşıyor. Dosyada nihai cihazın nasıl görünebileceği konusunda da iki farklı seçenek yer alıyor. Bunlardan bir tanesi, iki ekranlı bir MacBook gibi tanımlanıyor. İkinci seçenekte ise klavye-ekranın bir aksesuar olarak sunulabileceği izlenimi veriliyor.