Teknoloji Yeni Raspberry Pi Geliyor

Yeni Raspberry Pi Geliyor

01.03.2016 - 13:59 | Son Güncellenme:

Raspberry Pi Vakfı bilgisayarlarının dördüncü yılını kutluyor. Hem de büyük bir haber ile. Bugün yapılan açıklamaya göre yeni bir model geliyor.

Yeni Raspberry Pi Geliyor

Raspberry Pi 3 belki de bugüne kadar gördüğümüz küçük, güçlü ve ucuz bilgisayarlara yapılan en büyük güncelleme olacak. Bu yeni model sadece 35 dolar ve artık üzerinde Wi-Fi ve Bluetooth bulunacak.

Haberin Devamı

İnsanlar uzun zamandır Raspberry Pi üzerinde Wi-Fi ve Bluetooth istiyordu ve vakfın ticari kolunu oluşturan Raspberry Pi Trading bölümü CEOsu Eben Upton kullanıcılarının bu isteklerine kulak verdiklerini dile getirdi. Raspberry Pi’nin çekirdeğin de yatan bir şeyde eğitim. 35 dolarlık fiyatı ile dünyanın bir çok sınıfında kullanıyor. Bilgisayar almayı karşılayamayan okullar için cihaz harika bir çözüm olarak yer alıyor.

‘Kuantum Kriptoloji’ye Geçiliyor

Bu bilgisayarları internete bağlamak isteyen okullar uzun ethernet kabloları kullanmak zorunda kalıyordu. Artık Pi 3 sayesinde sınıflarda bu bilgisayarlar kablosuz bir şekilde internete bağlanabilecek. Bluetooth eklentisi ise hobi olarak uğraşanlardan daha çok araştırmacıların işine yarayacak çünkü bir çok sensörden gelen sinyal Pi üzerinde toplanıyor. Gelen Bluetooth eklentisi sayesinde Pi artık bu sensörlerden veri almak için onlara kablo ile bağlanmak zorunda değil.

Haberin Devamı

Ayrıca kablosuz klavye ve mouse kullanabilmekte artı bir güzellik diyebiliriz. Pi 3 ayrıca biraz hız da kazanacak. Pi’nin işlemcisi artık 64-bit. Ayrıca 4 çekirdekli 1.2 GHz ARM Cortex-A53. Pi 2’nin işlemcisi 900MHz ve 32-bitti. Belleği hala 1 GB olmasına rağmen Pi 3 kendinden önceki modelden tam %50 daha hızlı.