The Others İstanbul'a yeni başkan

İstanbul'a yeni başkan

13.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'a yeni başkan

İstanbula yeni başkan

       İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi, Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay tarafından görevden düşürülmesinin ardından yapılan seçimde FP'nin adayı ve Erdoğan'ın vekili Ali Müfit Gürtuna, rakiplerine büyük fark yaparak yeni belediye başkanı oldu.
       Meclis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkanvekili Ali Müfit Gürtuna'nın başkanlığında dün saat 14.40'da toplandı. 198 üyeli mecliste, Erdoğan'ın üyeliğinin düşmesiyle üye sayısı 98'den 97'ye inen FP grubu, belediye başkanlığına Gürtuna'yı aday gösterdi. FP'den sonra 54 üye ile en fazla üyeye sahip ANAP grubu Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık'ın, 21 üyeli CHP grubu da Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkal Yici'nin belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Mecliste 15 üyeliği bulunan DSP ve seçimlerde FP'yi destekleyeceğini açıklayan 3 üyeli DYP ile 1 üyeli DTP belediye başkanlığına aday göstermezlerken, mecliste bulunan 5 bağımsız üyenin ise seçimlerde nasıl bir tavır alacağı seçimde belli olacak. Bu arada, meclis toplantısının açılışında ANAP grubundan bir üyenin, Ali Müfit Gürtuna'nın aday olduğu gerekçesiyle meclisi yönetmesinin doğru olup olmadığını sordu. Gürtuna da, meclisi yönetmesinin hukuken bir mahsuru olmadığını söyledi.
       Tüm üyelerin oylarını kullanmasından sonra açılan sandıklarda Fazilet Partisi'nin adayı Ali Müfit Gürtuna 111 oyla İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. ANAP adayı 58, CHP 23 oy alırken 1 oy boş çıktı, üç oy da geçersiz sayıldı. Başkan seçilmesinden sonra kürsüye gelen Gürtuna, "Tayyip Erdoğan ışığımızdır. Onun yolundan yürüyeceğiz" dedi.