The Others Okulda dayak var

Okulda dayak var

11.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Okulda dayak var

Okulda dayak var


12 yaşındaki T. A., yediği dayak sonucu 7 günlük rapor alırken, dayak attığı öne sürülen öğretmen Ahmet Atasoy, açıklama yapmaktan kaçınıp soruşturma açılır demekle yetindi


Türkiye çağdaş eğitim sistemini yakalamaya çalışırken, okullarda dayak hala kendini gösteriyor. İstanbul Bakırköy Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda yaşanan dayak olayı, son örneklerden birisi. 7. sınıf öğrencisi Tuncer Arda, öğretmeninden yediği dayak nedeniyle hastanelik oldu. Türkçe öğretmeni Ahmet Atasoy'un kasık bölgesine tekme atmasıyla Adli Tıp Kurumu'ndan 7 günlük rapor almak zorunda kalan 12 yaşındaki Tuncer, hala olayın şokunu yaşıyor. Yaşadıklarının kendisini çok üzdüğünü ve okuldan soğuttuğunu söyleyen Tuncer Arda, olayı şöyle anlattı: "Sınavdan çıkmış, kapının önünde bir arkadaşımla soruları tartışıyordum, o sırada başka çocuklar kapıya vurarak kaçtılar. Öğretmen dışarı çıkar çıkmaz, bağırarak ayağıyla kasık bölgeme tekme indirdi".
Okul yetkililerinin olay karşısında tepkisiz kaldıklarından şikayet eden anne Pakize Arda, "Okulda pek çok öğrencinin dayakla karşı karşıya kaldığını duyduk. Ancak veliler, çocuklarının okuldan atılacağından korkarak seslerini çıkarmıyor" dedi. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi yazdıklarını ve aynı zamanda dava açtıklarını belirten Pakize Arda, "Olayın üzerinden bir ayı aşkın zaman geçmesine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden ses çıkmadı. Çocuğumun hayatını söndürmesine ramak kalan bir öğretmen, okulda görev yapmaya devam ediyor. Oğluma atılan tekmenin birkaç santim sağa gelmesi durumunda hayati tehlike doğuracağı, çocuk cerrahı tarafından tespit edildi" dedi.
Dayakçı öğretmen Ahmet Atasoy, açıklama yapmaktan kaçınıp "soruşturma açılır" demekle yetinirken, olayı doğrulayan Mustafa Necati İlköğretim Okulu Müdürü Vahap Akkoyunlu, "talihsiz bir olay" yorumunu yaptı. Akkoyunlu, "Olayda kasıt yok. Söz konusu öğretmenle konuştum. Kendi de mahcup olmuş durumda. Öğrenciyi, velisini ve öğretmeni bir araya getirdim. Şu anda yapacak bir şey yok. Çocuk ölebilirdi de" dedi. Okul müdürü, kendisinin soruşturma açma yetkisi olmadığını da sözlerine ekledi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirterek, "Şikayet dilekçesi 5 Nisan'da verilmiş. O tarihten itibaren de yürürlüğe girdi. Valilik olurundan sonra, müfettişler soruşturmaya başladı. Bugünlerde öğretmenin ifadesine başvurulacak. Konu, 1 hafta 10 gün içinde çözülecektir" dedi. Dayağın çözüm yolu olmadığını kaydeden Balıbey, 2000 yılına hazırlanırken, bu tür olayları yaşamak çok acı" şeklinde konuştu.