The OthersYılmaz'ı Yeşil yumrukladı

Yılmaz'ı Yeşil yumrukladı

08.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yılmaz'ı Yeşil yumrukladı

Yılmazı Yeşil yumrukladı

DYP'nin hazırlıklarını sürdürdüğü 'alternatif' Susurluk raporunda, Macaristan'da Başbakan'a düzenlenen saldırının bizzat Yeşil tarafından yapıldığı iddia edildi

DYP Lideri Tansu Çiller'in talimatıyla hazırlıkları sürdürülen alternatif Susurluk raporunun taslağında, Başbakan Mesut Yılmaz'a 24 Kasım 1996'da Budapeşte'de yapılan saldırının Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü.
Raporda, "Yılmaz'a Budapeşte'de Yapılan Yumruklu Saldırı Olayı" başlığıyla yer alacak bölümde, Yılmaz'a yapılan yumruklu saldırı olayıyla ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırma sonuçlarına yer verildi. Taslak raporda, Yılmaz'ın, kendisine yakın bir milletvekili kanalıyla Yeşil'le telefon irtibatı kurduğu, Yılmaz'la Yeşil'in Budapeşte'deki Hilton Oteli'nde buluştukları, Yılmaz'ın Yeşil'den, Çiller hakkında belge ve bilgiler, Yeşil'in de karşılığında çok para istediği belirtildi. Bunun üzerine tartışma çıktığı, sinirlenen Yeşil'in de Yılmaz'ı yumrukladığı kaydedildi. Raporda Budapeşte'de Yılmaz'a yapılan saldırıya ilişkin şu ifadelere yer verildi:
"Yılmaz, ne amaçla gittiği açıklanmayan yurtdışı gezisinde 23 Kasım 1996'da özel bir uçakla Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye indi ve Hilton Oteli'ne yerleşti. Yine 23 Kasım 1996'da, Metin Atmaca kod adıyla Yeşil, beraberinde diplomatik pasaport taşıyan MİT mensupları Murat Tunç, Gürcan Bora ve Vahdet Özer'le birlikte Ankara'dan önce İstanbul'a, oradan da Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye gitti. 24 Kasım 1996'da Yeşil'le Yılmaz Budapeşte'de buluştu.
Resmi açıklamada saldırıyı Macaristan'da bulunan Veysel Özerdem, İsmail Koçkaya, Ziya Korkut ve Veysel Özgür'ün gerçekleştirdiklerinin ifade edildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen ve televizyonlarda konuşturulan Koçkaya'nın resimlerinin mahkemece, Yılmaz'ın korumalarına teşhis amacıyla gösterildi. Korumalar saldırıyı gerçekleştirenle Koçkaya'nın resminde bir benzerlik bulunmadığını ifade etti. Yılmaz her nedense saldırıyla ilgili olarak Macaristan'ın güvenlik birimlerine şikayette bulunmadı.
Dolayısıyla Yılmaz'ın Budapeşte gezisini, uçağın yakıt ikmali gibi basit bir gerekçeyle izah etmek mümkün değil. Ayrıca yakıt ikmali için Budapeşte'de 29 saat kalmasına ve kumarhaneleriyle ünlü Hilton Oteli'nde ikamet edilmesine gerek bulunmuyor. Budapeşte ve Hilton'daki ikametin belirli bir plan ve program doğrultusunda gerçekleştirildiği açık. Kutlu Savaş'ın Susurluk Raporu'nda yumruklu saldırıya değinilmedi. Sadece Yeşil ve yukarıda adı geçen MİT mensuplarının 23 Kasım 1996'da İstanbul üzerinden Beyrut'a gittiği belirtilerek bahse konu olan şahısların gerçekte Macaristan'a gittiğinin saptandığı halde buna temas etmeyerek, Yeşil'in yurtdışına çıkışını yumruk olayıyla ilgili irtibatlandırmaktan özenle kaçınıldı. Böylece istenilen şekilde rapor hazırlayabilme becerisini bir kez daha kanıtlandı.
Oysa Yeşil 23 Kasım 1996'da Budapeşte'ye gitti, 24 Kasım 1996'da Macaristan'da bulundu ve Macar Havayolları kayıtlarının incelenmesi sonucu anlaşılacağı üzere 25 Kasım 1996'da Beyrut'a gitti. Sonuç olarak Yeşil'in 24 Kasım 1996 günü, Yılmaz'la birlikte Budapeşte'de bulunduğu ve Yılmaz'a yapılan yumruklu saldırı olayını gerçekleştirdiği kanaatine varılmıştır."

KEŞFETYENİ
Beckham çiftine şok suçlama! Krizin detayları belli oldu
Beckham çiftine şok suçlama! Krizin detayları belli oldu

Cadde | 07.05.2025 - 11:37

Beckham ailesinde sular durulmuyor. David ve Victoria Beckham çiftinin iki oğlu Brooklyn ve Romeo Beckham'ın artık birbirleriyle konuşmadığı ortaya çıkmıştı.

Yazarlar