Uzaktan Eğitim Masal terapisi eğitimi nasıl alınır? Masal terapisti olmak için bilmeniz gerekenler

Masal terapisi eğitimi nasıl alınır? Masal terapisti olmak için bilmeniz gerekenler

21.04.2020 - 19:08 | Son Güncellenme:

Daha ziyade çocuklar için kullanılan masal terapisi yöntemi çocuklar, yetişkinler gibi kendilerini rahatlıkla ifade edemedikleri için geliştirilmiştir. Masal terapisi yönteminin ne olduğunu ve eğitiminin nasıl alınabileceğini sizler için derledik.

Masal terapisi eğitimi nasıl alınır Masal terapisti olmak için bilmeniz gerekenler

Masal Terapisi masal okumadan ziyade, bireyin kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır. Çeşitli tekniklerle çocukların ve yetişkinlerin duygularını tecrübe edinmesi ve onları ifade etmesi hedeflenir. Masal Terapisi hizmeti verebilmek için bir eğitim kurumundan Masal Terapisi Eğitimi almak  gerekiyor.

Haberin Devamı

Masal Terapisi Nedir?

Çocuk ve yetişkinlerin; eğitim, davranış düzeltme ve karakter gelişimlerini sağlamak için uygulanan psikolojik yönteme masal terapisi deniliyor. Bu yöntemde çocuk masallarının kaynakları ve içerikleri kullanılıyor.

Masal terapisi, çocuklar ve yetişkinler için terapi amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Diğer psikolojik tekniklerin işe yaramadığı durumlarda yardımcı olur. Olaylar ve karşılıklı ilişkiler felsefesi kapsama alanı içindedir.

Masal Terapisi Eğitimi Nasıl Alınır?

Eğitim programı toplam 91 saat sürüyor. Masal terapisi nedir, teknikleri nelerdir, kimlere uygulanır, uygulama süreci gibi eğitim konuları veriliyor.

Videolar, ders notları, canlı yayınlar ve dokümanlar sisteme yükleniyor. Hem kaynak hem de çalışmak için indirip, kendinize arşiv yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Masal terapisi eğitimi nasıl alınır Masal terapisti olmak için bilmeniz gerekenler

 

Masal Terapisi Sertifikası Nasıl Alınır?

Bilginet Akademi’nin, Uzman Klinik Psikoloğu tarafından sunulan uzaktan eğitimini tamamlayan herkes, İstanbul Ticaret Üniversitesi Onaylı ve uluslararası geçerliliğe sahip CPD akreditasyonlu Masal Terapisi Sertifikası alabilir.

Masal Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir?

Ebeveynlerden eğitimcilere, çalışma ve ilgi alanı çocuklar üzerine olan herkes masal terapisi eğitimini alabilir. Buna göre;

 -Doktorlar, hemşireler, ebeler

 -Eğitimciler, rehber-sınıf-branş-ana sınıfı öğretmenleri

 -Psikologlar, psikoloji danışmanları, pedagoglar, psikiyatrlar

 -Çocuk gelişim-özel eğitim-sosyal hizmet uzmanları

 -Ebeveynler masal terapisi eğitimi için başvurabilirler.

Masal terapisi eğitimi nasıl alınır Masal terapisti olmak için bilmeniz gerekenler

Masal Terapisi Sertifikasının Geçerli Olduğu Alanlar

 - Özel öğretim ve özel danışmanlık merkezleri,

 - Özel anaokulu ve kreşler,

 - Çocuk atölyeleri,

 - Özel hastaneler, sağlık kuruluşlarında masal terapisi sertifikası ile görev yapabilirsiniz. İsterseniz kendi ofisinizi açıp, birebir veya online olarak hizmet verebilirsiniz.

Bilginet Akademi’nin Uzaktan Masal Terapisi Eğitimi detayları için tıklayınız