Vitrin Venedik Mimarlık Bienali Küratörü Lesley Lokko

Venedik Mimarlık Bienali Küratörü Lesley Lokko

27.12.2021 - 13:09 | Son Güncellenme:

Venedik Mimarlık Bienali 2023'ün küratörlüğüne Lesley Lokko atandı. 2021 yılında “Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi”nde Uluslararası Jüri Üyeliği de yapan Lokko atandığı görevle ilgili “Dünyanın en genç kıtasından sizinle konuşurken, bu cesur seçim için Başkan Cicutto‘ya ve Venedik Bienali‘nin tüm ekibine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Venedik Mimarlık Bienali Küratörü Lesley Lokko

Yeni bilgi üretim ve kontrol merkezleriyle yeni bir dünya düzeni doğduğunu belirten Lokko ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Farklı anlatılara, araçlara, mekan dillerine, biçim ve yerlere aç yeni izleyiciler de ortaya çıkıyor. Yaşayan hafızadaki en zor ve mesafe yaratan iki yıldan sonra, mimarlar dünyaya en iyi yaptığımız şeyi göstermek için eşsiz bir fırsata sahipler: Ortak olarak daha adil ve iyimser bir gelecek hayal etmemize yardımcı olacak iddialı ve yaratıcı fikirler ortaya koymak.” Gana ve İskoçya asıllı mimar, akademisyen, eğitimci ve yazar Lesley Lokko Londra Üniversitesi’nden Mimarlık alanında doktora derecesine ve Bartlett Mimarlık Okulu’ndan (UCL) mimarlık lisans ve yüksek lisans derecesine sahiptir. Halen LSE Cities, UN Habitat ve UCL Institute for Innovation and Public Purpose tarafından ortaklaşa kurulan Kentsel Girişimler Konseyi’nin kurucu üyesidir; UCL Press Series Konuk Editörlük ve Bartlett School of Architecture, UCL’de Misafir Profesörlük yapmaktadır. 2020 yılında Gana, Accra’da bir mimarlık ve kamu etkinlikleri platformu yüksek lisans okulu olarak kurulan African Futures Institute’un kurucusu ve yöneticisidir.. Mimari eğitime katkılarından dolayı çok sayıda ödül alan Lokko, geçtiğimiz otuz yıl boyunca hem mimari hem de edebiyat alanındaki çalışmaları “ırk”, kültür ve mekan arasındaki ilişkiye yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Türkiye MIPIM 2022’de Gücünü İstanbul Çadırı ile Gösterecek

15-18 Mart 2022 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM 2022’de Türkiye; “İstanbul Çadırı” ile yer almaya hazırlanıyor. Türkiye resmi temsilciliğini Alkaş’ın üstlendiği MIPIM 2022’de, “İstanbul Çadırı” ise bu sene GYODER öncülüğünde kurulacak. Türkiye’nin MIPIM 2022 katılımının detayları, RE360 – Gayrimenkul buluşması etkinliği içerisinde düzenlenen MIPIM lansman oturumunda; TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve MIPIM Resmi Temsilcisi Avi Alkaş’ın konuşmaları ile gerçekleştirildi. Lansman oturumunda, MIPIM 2022’ye katılımın Türkiye ve İstanbul gayrimenkul sektörü için önemi, GYODER’in“İstanbul Çadırı”na öncülük etmesinin amacı, Alkaş ve GYODER işbirliği hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı. Avi Alkaş, bu sene düzenlenecek olan ve yıllardır Türkiye’nin çok başarılı bir şekilde temsil edildiği MIPIM’de bu sene GYODER önderliğinde İstanbul çadırının daha da merkezi bir alana taşındığını duyurdu ve “İstanbul çadırı sektördeki tüm paydaşları bir araya getirirken, sektördeki yenilikleri, yeni akımları inceledikleri bir mekan olarak da karşımıza çıkıyor.Biz her zaman yeni kuşaklara daha iyi ve daha güzel bir dünya bırakmayı istiyoruz. Bu sebeple global arenada yürütülen bu tip çalışmalar daha da fazla önem kazanıyor” dedi. Fransa’nın Cannes şehrinde gelecek yıl 31. kez düzenlenecek olan dünya gayrimenkul sektörünün en seçkin fuarı MIPIM 2022’nin Mart ayında gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından gayrimenkul sektöründeki yatırımların paylaşıldığı, günde 1 milyonu aşkın kartvizit alışverişinin yapıldığı MIPIM Fuarı’nda yabancı katılımcılara Türkiye’deki yatırım potansiyeli ve fırsatları anlatılıyor.

Haberin Devamı

2021'in En İyi Mimarlık Öğrenci Projeleri

Royal Institute of British Architects (RIBA) tarafından, en iyi mimarlık öğrenci projelerine ve tez çalışmalarına verilen 2021 President’s Medals kazananları açıklandı. Bu yılki President’s Medals, 31 ülkeden 102 mimarlık okulu tarafından aday gösterilen 338 projeyle tarihindeki en fazla başvuruyu aldı. RIBA Silver Medal, “The Cloud Cooperative” projesi ile Strathclyde Üniversitesi’nden Tiia Partanen’e verildi. Proje, mevcut veri tekeline meydan okumayı ve güvenli, etik yeni bir internetin yaratılmasını araştırıyor. RIBA Bronze Medal alan ”Bartlett School of Architecture’dan Ben Foulkes’in tasarladığı “Seeding Swanscombe Marshes” projesi ise planlı bir tema parkının bulunduğu yerde, parkın daha da geliştirilmesi için önleyici bir yöntem olarak hareket eden bir ekolojik adliye binasının inşasını öneriyor. RIBA Dissertation Medal’e layık görülen, Architectural Association’dan Richard Adetokunbo Aina tarafından tasarlanan “A Culture of Craft: West Africa UNObjectified” ise belirli kabilelerin Batı Afrika nesnelerinin kendi bağlamları ve altyapıları içinde nasıl ve neden yapıldığını ve bu kutsal nesnelerin nasıl çıkarılıp ayrıştırıldığını araştırıyor.