Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pandemide zor günler geride mi kalıyor yoksa daha uzun süre devam edecek mi, çok yakında hep birlikte göreceğiz. Temennimiz, artık bu zor günlerin bir an önce bitmesi yönünde ama hemen her gün çok daha dikkatli olmamız gerektiğine vurgu yapan açıklamalar var.

Her şeye rağmen umutluyuz çünkü yaz geliyor ve kademeli de olsa içeride kapalı kalmaktan kurtulacağız…

Mart sonunda aşılama konusunda ciddi bir mesafe kaydedileceği söyleniyor. Haziran ortalarında da yerli aşılar vurulma noktasına gelebilir. Şu ana göre çok daha güvencede olabiliriz...

Haberin Devamı

“Bereketli günler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz ayları için rezervasyonlarda patlama yaşandığına dikkat çekerek “Dünyada yıldızı giderek parlayan bir ülke olduğumuzun en önemli göstergesi misafir ettiğimiz özellikle yabancı turist sayının 52 milyonu bulmuş olmasıdır” dedi.

Erdoğan, turizmde bereketli günlerin bizleri beklediğine vurgu yaparak da bu konuda şunları söyledi:

“Her ne kadar salgın sebebiyle bu sayıda bir düşüş yaşanmış olsa da normalleşmeyle birlikte çok daha yüksek turist sayılarına ulaşacağımızı biliyoruz. Nitekim seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor.

İnşallah hep birlikte yeniden sağlıklı ve bereketli günlere kavuşacağımız vakitler yakındır.

İstanbul’la kıyas dahi edilemeyecek yerler çok yüksek rakamlarda turist çekiyor. Bu tabloya baktığımızda İstanbul’un tek başına 50 milyonluk, hatta 100 milyonluk bir turist ağırlama potansiyelini barındırdığını söyleyebiliriz…”

Galataport’a 200 gemi

Erdoğan, Galataport’un tamamlandığında İstanbul’un kültür sanat hayatına ve turizmine çok büyük katkılar sunacağını belirterek “Galataport turizm gemilerinin yanaşacağı bir yer haline gelecektir. Galataport 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist, 1,5 milyon gemi yolcusu potansiyeli ile dünya çapında bir projedir. Nisan ayından itibaren faaliyete geçmesini bekliyoruz. Sadece bu yıl 350 bin yolcu taşıyan 200 gemi Galataport’a demirlemek için rezervasyon yaptırmıştır.

Önümüzdeki yıl bu ilginin beş katına çıkacağına inanıyor ve görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Haydi hayırlısı. Bu alanda ciddi bir boşluk vardı, umarız beklentileri karşılar!..

Fırsat kampanyaları

Seyahat acenteleri, tatilcileri ikna etmek için hiç olmadığı kadar seçenek sunuyorlar.

Yüzde 50’ye varan indirimler ve bugün rezervasyon yap 5 ay öde kampanyaları oldukça cazip.

Kartla ödemelerde 18 aya varan ödeme şekilleri ise kolaylık mı yoksa sırta yük mü, ona da siz karar vereceksiniz!

En önemlisi de tatil severleri, tutkuları noktasından yakalamaya çalışıyorlar. Geçen yıl tatile gitmediniz, bu yıl da gitmezseniz daha nereye kadar mesajı vererek ikna yoluna gidiyorlar...

Bu arada online geziler ise türbe ziyaretlerinden konserlere, tarihi mekanlardan alışveriş merkezlerine kadar hemen her alanı kucaklayacak şekilde giderek daha renkli hale geliyor...

Avrupa yumuşuyor!

Turizm açısından Avrupa bizim için çok önemli. Özellikle de Almanya ve İngiltere. Daha çok iç turizme yöneleceklerine dair kararlar söz konusuydu ama yumuşama sinyalleri geliyor.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüs kısıtlamalarının 21 Haziran’da kalkacağını açıklaması tatil rezervasyonlarını artırdı. İngilizlerin tercih ettiği ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Almanya Hamburg merkezli Deposit Solutions, Avrupa bölgesindeki tasarrufların 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 48 arttığını hesapladı.

Araştırma sonuçlarıyla ilgili yapılan değerlendirmede “Avrupalıların tasarruflarındaki bu artış turizm sektörüne de, ertelenmiş seyahat taleplerine de yansıyacak” deniliyor.

Önemli bir ayrıntı!..