Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Abbas GÜÇLÜ

DOĞAN ailesi için dün önemli bir gündü. Dede Aydın Doğan yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceği 5. okulun temelini atarken, ilkokul ikinci sınıfa giden torun Aydın Doğan da arkadaşlarıyla birlikte "Medyada Şiddete Hayır" kampanyasını resmen başlattı. Hem de Başbakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Uluğbay, Türkiye'nin en büyük medya grubunun başkanı Aydın Doğan ve daha pek çok bakandan destek sözü alarak...
20 yıl öncenin en genç ve en yeni gazete patronu Aydın Doğan, şimdi medya dünyasının hem en eskisi, hem de en büyük grubunun başkanı. Dün bu sıfatlarına iki tane daha ekledi: En çok okul yaptıran ve "Medyada şiddete hayır" diyen ilk medya patronu...
Tören alanı, havanın güzel olması, yüksek katılım ve protestocu miniklerin de katılımıyla cıvıl cıvıldı.
Temel atma töreninden önce torun Aydın Doğan Yalçındağ ve arkadaşları, hazırladıkları şiddete hayır kampanyasına ilişkin yazılı "ültimatom"larını Yılmaz, Uluğbay ve Doğan'a verdikten sonra, ayrıca garanti olsun diye imza da aldılar. Başbakan ve kameraların önünde "medyada şiddet istemiyoruz" diye tempo tuttular. Bu esnada en ilginç görüntü, çocuklardan birinin "Bağırmayın! Bakın orda polisler var, döverler bizi" diye diğerlerinin eteğini çekmesiydi. Belli ki, ana haber bültenlerinde izlediği coplu sahneler, belleğine iyice kazınmış.
Ama korktuğu başına gelmedi. Başbakan, bakanlar ve Aydın Doğan hepsini teker teker kucaklayıp öptü ve sonuna kadar destek sözü verdi.
Çocukların başlattığı "Medyada Şiddete Hayır" kampanyasını, Milli Eğitim Bakanı Uluğbay, "Sadece medyada değil, eğitimde, ailede, sokakta ve toplumun her kademesinde şiddete hayır" diyerek kapsamını biraz daha genişletti. Başbakan Yılmaz da bu temenniyi tekrarladı.
Milliyet, Hürriyet, Kanal D, Radikal, Posta ve daha birçok gazete, TV, radyo ve dergi adına Aydın Doğan da, miniklerden gelen bu temenniyi gönülden desteklediğini, şiddet görüntülerinden kendisinin de rahatsız olduğunu ve bir izleyici olarak çocuklarla birlikte bu kampanyada gönüllü olarak çalışacağını söyledi.
Türkiye'nin kendi alanında en donanımlı ve en gelişmiş okulunun temel atma törenine geçildiğinde ise eğitime gönül verenlerin coşkulu konuşmalarına ve dinleyenlerin coşkulu alkışlarına şahit olduk.
Hızla bir teknolojik gelişim gösteren medya sektöründe, iyi yetişmiş teknik elemanlara duyulan ihtiyacın giderek artığını dile getiren Aydın Doğan, Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nin bu amaçla düşünüldüğünü söyledi.
Başbakan Yılmaz da, Türkiye'nin en öncelikli sorununun eğitim olduğunu, karanlığı eğitimle aydınlatacaklarını, demokrasiyi de daha çok eğitimle tartışmalı durumdan kurtaracaklarını vurguladı.


Yazara Email A.Guclu@milliyet.com.tr