Üniversiteler ne yapıyor ki diyenler için İnönü ve Yeditepe üniversitelerinin gerçekleştirdikleri performans takdire şayan.
İnönü Üniversitesi, karaciğer nakli gibi en zor ameliyatta, dünyanın en önemli merkezlerinden birisi haline geldi.
Yarın 1000’inci karaciğer naklini gerçekleştiriyor.
Yeditepe Üniversitesi de en az 10 yıldır sürdürdüğü kök hücre çalışmalarını nihayet tamamladı ki görücüye çıkıyor.
İki üniversitenin bugün bu noktaya gelmesinde, iki ismin yani Bedrettin Dalan ve Fatih Hilmioğlu’nun çok büyük katkısı ve özverili gayretleri vardı.
Şimdi birisi yurtdışında kaçak muamelesi görüyor diğeri de hapiste...
Yani hiçbir başarı cezasız kalmıyor tekerlemesini haklı çıkarttılar...
Zor sorular!
ÖSYM ne yapmaya çalışıyor?
Son yapılan Yabancı Dil Sınavı YDS’de adayların yüzde 90’ı barajı geçemedi.
Sorular mı çok zordu?
Yoksa adaylar mı çok başarısızdı?
Her iki durumun da sorgulanması gerekmez mi? Sorular seviyenin çok üzerinde ya da ölçme değerlendirme kriterlerinden yoksunsa üniversiteler ve MEB niye ayağa kalkıyor?
Yok eğer sorular gerçekten de çok iyi ise adayların yüzde 90’ı niye döküldü diye YÖK’e, MEB’e, rektörlere neden hesap sorulmuyor?
Bundan sonraki sınavlara girecek olan adaylara önerimiz, zorluk derecesi yüksek sorulara daha fazla zaman ayırmaları.
Görünen o ki ÖSYM aynı puanda yığılmaları önlemek için çıtayı yükselttikçe yükseltiyor...
Yarışmanın finalisti Polonya yolcusu
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu (BEST), 26-28 Nisan’da 4. ODTÜ BEST Mühendislik Yarışması ve Kariyer Günleri’ni düzenliyor. European BEST Engineering Competition (EBEC) Ankara adıyla düzenlenen yarışma, 82 yerel yarışmayla başlanan, 13 ulusal ve bölgesel yarışmayla devam edilen ve Avrupa finaliyle sonuçlanan etkinlik zincirinin ilk halkasını oluşturuyor. EBEC’in yerel ayağına katılan öğrenciler, “Vaka Analizi” ya da “Mühendislik Tasarımı” dallarından birinde yarışacaklar. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek yarışmalarda kazanan takımlar, bu yıl Polonya’da düzenlenecek finalde Türkiye’yi temsil edecekler.
Fotoğraflarla sokak çocukları
Okyanus Koleji ilköğretim öğrencileri, sokak çocuklarının birbirinden güzel ve bir o kadar da hüzünlü fotoğraflarını yorumladı. Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar Bölümü’nde 3 Mayıs’a kadar sergilenecek 60 fotoğrafı görme fırsatı yakalayan öğrenciler, 100’e yakın yorum yaptı. Öğrencilerden Efe Anıl Karanfil, yüzü kir içinde olan bir kız çocuğunun fotoğrafını, “Güzellik bazen kirli görünse de dünyanın en büyük beğenisine sahip olur” şeklinde yorumladı. Ayda Kartal ise deprem bölgesinde çekilmiş bir çocuğun fotoğrafı için “İnsanoğlu onların yaşantısını anlayamaz, belki de hayatın tüm kötülüklerini onlar görmüştür. Onları mutlu eden şeyle bize yetmiyor, en büyük bencilliği burada yapıyoruz, acınması gerekenler sokak çocukları değil bencil insanlardır” dedi.
Arel öğrencileri Avrupa şampiyonu
Arel Koleji öğrencileri, Avrupa Birliği’nin Hands of Science Network adlı etkinliği kapsamında Romanya’da düzenlenen Stars of Science (Bilimin Yıldızları) yarışmasından iki ödülle döndüler.
Yarışmada, Özel Arel Ortaokulu öğrencileri Deniz Özgür, Ece Bahtışen, Ada Uruşak, Feyza Ardal, Seray Küçükboyacı “Küçükçekmece Gölü’nün Su Kalitesinin Değerlendirilmesi” adlı projeleriyle Avrupa birinciliğini elde etti.
Özel Arel Fen Lisesi öğrencileri Arda Korkmaz, Gürkan Korkmaz ve Alper Nurocak da denizleri kirleten petrolün ayrılarak yeniden kullanılmasını sağlayan “Denizlerden Petrolün Ayrılması ve Petrolün Geri Kazanımı” adlı projeleriyle Avrupa ikincisi oldu.
Özay Şendir
Netanyahu için sonun başlangıcı…
18 Mayıs 2025
Abbas Güçlü
Eğitim vezir de eder rezil de!..
18 Mayıs 2025
Zeynep Aktaş
Toparlanmanın devamı gelir mi?
18 Mayıs 2025
Ali Eyüboğlu
Hande Subaşı: Modellikten geliyorum, ama modayı hiç takip etmiyorum
18 Mayıs 2025
Güldener Sonumut
Yunanistan’ı anlamama sendromu
18 Mayıs 2025