Sınav güvenliği elbette çok önemli. Ama üç-beş kişi ya da üç-beş yüz kişi kopyaya teşebbüs edecek diye de 800 bin adayın burnundan getirilmesin.
Önceki sınavlarda adaylar, sınav öncesinde adeta sinir küpü haline getirildiler. Arabalarının anahtarı bile içeri sokulmadı. Hiçbir manyetik özelliği olmayan saatler çıkartıldı. Kolyeler, küpeler, yüzükler yani her türlü takıya izin verilmedi. Bu yıl da benzer uygulamanın olacağı söyleniyor. Umarız aşırıya kaçmaz ve hayati önem taşıyan bu sınavda adayların moralleri altüst edilmez…
Kaç net gerekli?
En çok sorulan sorulardan birisi de, nereye kaç netle gireriz yönünde. Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü şu ana kadar yayınlanan tüm puanlar, önceki yıllara ait. Yani her yıl değişiyor. Ayrıca, örneğin hukukta her üniversite için farklı bir puan söz konusu. Bazı fakülteler arasında örneğin bilgisayar mühendisliğinde puan farkı, vakıf üniversiteleri de ele alındığında iki katına kadar çıkabiliyor.
Zaten şu anda, hiçbir şekilde puana odaklanmamalısınız. Hedefiniz mümkün olduğunca fazla net çıkarmak ve mümkün olduğunca yüksek puan olsun. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Alacağınız puana göre girmek istediğiniz alanda, mutlaka iyi bir üniversite ve iyi bir fakülte bulabileceksiniz.
Tereddüte düşmeyin!
Dört yanlış bir doğruyu götürdüğü için adaylardan bazıları ya çok emin olmadıkları soruları hiç cevaplamıyorlar ya da sallayayım gitsin, belki tutar rahatlığı içerisinde oluyorlar. Her iki tutum da çok abartılı. Bu konuda doğru olan yöntem, iki seçeneğe indirdiğinizde işi şansa bırakabilirsiniz. Ama sallayım ya tutarsa mantığı tümüyle yanlış. El değmemiş soru sayınız da yarıdan fazla olmamalı!..