Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ünlü film yapımcısı Arif Keskiner’i son yolculuğuna uğurlamak için Teşvikiye Camii’ne gittim. Cenazeye katılanlar arasında sanat dünyasından birçok ünlü de vardı.

Bir ara oyuncular Talat Bulut, Levent Özdilek, yapımcılar Timur Savcı ve Can Okan’la sohbet ettik. O sırada orta yaşlı bir kadın hayranı, Talat Bulut’la fotoğraf çektirmek istedi.

Cenazede selfie merakı

Bulut, “Cenazede fotoğraf çektirmek doğru olmaz” diye nazikçe reddetti, ama kadının pes etmeye niyeti yoktu:

“Hayatım boyunca bir daha nerede göreceğim sizi? Bir daha böyle bir fırsat elime geçmez ki!” Talat Bulut, cenazede hatıra fotoğrafında ısrar eden kadını, “Çıkışta, caminin dışında olur, ama burada mümkün değil” diyerek, savuşturdu.

Haberin Devamı

Cenazede bile olsa karşılaştığı her ünlüyle fotoğraf çektirme meraklısı kadın, bu kez rotayı bir başka ünlüye çevirdi. Kadının cenazede selfie teklifini Levent Özdilek, “Bırakın da acımızı yaşayalım” diyerek, reddetti. İki oyuncuyla selfie çektiremeyince giden kadın, Kerem Alışık aramıza katılınca yine geldi. Aynı teklifi ona yaptı, ama yine amacına ulaşamadı.

Şener Şen, Kayhan Yıldızoğlu’nun cenaze töreninde ısrarla birlikte fotoğraf çektirmek isteyenlere isyan edince, “Bu olayı nasıl yorumluyorsunuz?” diye yazanlar; bu vesileyle bu konu hakkındaki görüşümü yineleyeyim:

İnsanların cenazelerde değil hayranı oldukları ünlülerle fotoğraf çektirmek istemesi, arka plana cenazeyi alıp selfie yapmasını da doğru bulmuyorum.

Diriye saygısı olmayanlar hiç değilse ölüye saygı göstermeli.

Cenazede selfie merakı

Zorlu PSM’de renkli bir gece

Lokman Hekim Sağlık Vakfı, 14 Mart Tıp Bayramı’nda anlamlı bir organizasyona imza attı.

Kurulduğu 1986’dan bu yana 34 bin kişi veya kuruluşun maddi ve manevi destek verdiği vakfın bugüne kadar yaptıkları şunlardı:

240 bini ücretsiz olmak üzere 700 bin hastaya sağlık hizmeti.

İlk ve ortaöğrenim çağındaki 3 bin çocuğa öğrenim bursu ve kırtasiye desteği.

701 tıp fakültesi öğrencisine burs.

Vakfın burs verdiği 111 öğrenci tıp fakültesini bitirip, doktor oldu.

Vakfın Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ndeki ‘Cem Yılmaz Geleceğin Hekimleri İçin Sahnede’ etkinliğinin bilet satışlarından elde edilen gelir 124 tıp öğrencisine burs oldu.

Haberin Devamı

CNN TÜRK spikeri Semiha Şahin’in sunduğu gecede Cem Yılmaz, para almadan sahneye çıktı ve biletleri anında tükenen ve karaborsaya düşen ‘CMXXIV’ adlı yeni gösterisini sundu.

Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın gecesindeydim, ama aklım aynı kattaki bir başka etkinlikte kaldı. Çünkü Zorlu PSM Touche’da ‘Aret Vartanyan ile Buyrun Paylaşalım’ programı vardı ve konukları da Nilgün Belgün ile Belçim Bilgin’di.

İki etkinliğin başlama saati aynıydı.

Önce Touche’ın kulisine gidip, oyuncularla sohbet ettim.

‘CMXXIV’ biter bitmez de Touche’a geçince Nilgün Belgün, “Çok şey kaçırdın” dedi. Program sonunda ezici çoğunluğu kadınlardan oluşan seyircilerin iki oyuncuya yönelttikleri sorular ve yanıtları, içime bir kurt düşürdü.

Cem Yılmaz’ı tercih ederek, eğlencenin büyüğünü kaçırdım mı acaba?

GÜNÜN SÖZÜ: “Anne mutsuzsa, kimse mutlu değildir.” (John Gray)