Ali Nail Kubalı

Ali Nail Kubalı

ankubali@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Değerli okurlarım, bu yazıyı üzüntü ile yazıyorum. Dr. Ferruh Salim (İngilizce metinlerde Ferrukh Saleem olarak geçiyor) Pakistanlı bir köşe yazarı ve “Center for Research and Security Studies” adlı düşünce grubunun kurucusu. Dr. Salim neden dünyada Yahudilerin güçlü ve Müslümanların zayıf olduğunu açıklayan fevkalade çarpıcı bir makale yazmış. Okuyunca da insanı üzüyor mu desem, rahatsız ediyor mu desem, kızdırıyor mu desem... Yani tatsız bir duygu veriyor.
Makale benim bu köşeme sığmayacak kadar uzun. Ama İngilizce bilen okurlarım aşağıdaki web adresinden okuyabilirler:
http://www.aish.com/jw/me/Jews_Muslims_Power.html
Ben bazı bölümlerini burada aktaracağım: Dr. Salim soruyor “Yahudiler Neden Böylesine Güçlü?”
Ve söze şurdan başlıyor, “Dünyada 14 milyon Yahudi var, ve beher Yahudi için 100 tane Müslüman var. Ama bütün Müslümanları bir araya getirseniz gene de Yahudiler onlardan yüz defa daha güçlü.” Doğal olarak Dr. Salim burda “vur, kır” anlamında bir güçten bahsetmiyor. Onun bahsettiği güç Yahudilerin, dünyanın, sanat, kültür, bilim ve siyaset alanlarında ki güçleri!
Hiç şüphe yok ki dünyada sanat, kültür sinema, tiyatro, medya dahil bilim ve siyaset alanlarında hakimiyetiniz varsa verilen temel global kararlarda da hakimiyetiniz vardır. Örneğin bu sahalarda hem güçlü bir birikiminiz var hem de bu birikime sahip insanlarınız dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli mevkilere gelebilmişse, bu güç size finans dünyasını da yönetme kapısını açar!
Ferruh Salim bilimden, sinemaya, siyasete, sanata kadar yüzlerce çok üst seviyede başarı kazanmış Yahudi’nin ismini sayıyor. Saymaya Hz. İsa’dan başlıyor ve Nazarethli İsa’nın bir Yahudi olduğunu yazıyor. Sonra sıralamaya başlıyor, Albert Einstein, Sigmund Freud, Karl Marx, Milton Friedman, Jonas Salk (çocuk felci aşısı), Stanley Mezor (mikro çip), Peter Schutz (fiber optik), Charles Ginsburg (video); hasılı bilim ve edebiyat dalında 14 milyon Yahudinin 15 düzüne (180 eder) nobel ödülü kazandığını, Müslümanların bu dallarda kazandığı nobel ödüllerinin sadece 3 tane olduğunu vurguluyor.
Sonra devlet adamlarını sıralıyor: Henry Kissinger, Alan Greenspan, Madeleine Albright, Casper Weinbnerger, Maxim Litvinos (Rus Dışişleri Bakanı), Benjamin Disraeli (İngiltere Başbakanı), Yevgeny Primakov (Rus Başbakanı), Pierre Mendes (Fransa Başbakanı), Robert Rubin (Amerikan Hazine Bakanı)... Saymakla bitmiyor...
Medyada Wolf Blitzer (CNN), Barbara Walters (ABC News), Katherine Graham(Washington Post’un sahibi), Joseph Lelyveld (New York Times baş editörü)...
Finans dünyasında saydıklarından sadece Soros‘u söylemek yeter... Sinema dünyasında Harrison Ford‘dan Tony Curtis‘e, Barbara Steisand‘dan Michael Douglas‘a, Woody Allen‘den, Steven Spielberg‘e, Oliver Stone‘a kadar sayıyor da sayıyor....
Dr. Ferruh Salim bu büyük farkı yaratan nedenin EĞİTİM olduğunu söylüyor! Gelecek yazımda eğitimle ilgili verdiği iç burkucu kıyaslamalar üzerinde duracağım, değerli okurlarım.