Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gündem ağırlaştıkça, hepimizde kendimizi dışarı atma, her günü sanki son günümüzmüş gibi yaşama isteği var. İşte İstanbul’un hareketli gece hayatında bu haftanın öne çıkanları...

Galatasaray’daki İstanbul 74’teyiz. Demet Müftüoğlu Eşeli’nin Gail Albert Halaban için verdiği yemekte. Gail Albert Halaban adı size tanıdık gelmeyebilir. Oysa kendisi Tansa Mermerci Ekşioğlu’ndan Özlem Avcıoğlu’na birçok tanıdık ismin evine girip görüntüledi, “Out My Window” fotoğraf sergisi için. Hatta Halaban da şaşırdı, bu kadar kısa sürede böyle bir sergi gerçekleştirebildiğine. “Yıllar sürebilecek bir projeyi bu kadar hızlı gerçekleştirmemi sağladınız, bana evlerinizi açtınız” dedi teşekkür konuşmasında. Melkan Gürsel’den Ayşe Ege’ye, Ece Sükan’dan Seyhan Özdemir-Ferit Sarper’e uzanan bir kalabalıkta.

İstanbul gecelerinden notlar


İstanbul gecelerinden notlar
Gail Albert Halaban’ın “Out My Window” sergisinde yer alan bir ev fotoğrafı.

Haberin Devamı

Gecenin finali belli

Sergi ve kutlama yemeği sonrasında soru aynı: “Nereye gidiyoruz?” Soho House diyenler, Soho House deyip de kendilerini Ece’de bulanlar ve bir de Harbiye’deki Klein’ı yeni keşfedenler ya da keşfetmek isteyenler olarak üçe ayrılıyor grup.

Ece’ye uğrayanlar da soluğu Soho House’da alıyor sonrasında. Soho House’un balkonundaki sosyalleşmeden sonra yine Ece’ye dönülüyor. Arada Karaköy’e Goya’ya ve Mitte’ye kaçanlar oluyor. Gecenin finali ise belli: Emirgan Gizli Kalsın.

Listeye yeni girenler

Çok uzun zamandır hiç görmediğim birkaç kişiyi son günlerde çok sık görür oldum. Nedeni basit: Sadece Türkiye’de değil, dünyada da yaşanan felaketlerden sonra herkeste bir kendini dışarı atma, her günü sanki son günüymüş gibi yaşama isteği var. Oysa bunu da tam olarak beceremiyoruz artık. “Ne hakkıyla eğlenebiliyoruz ne hakkıyla âşık olabiliyoruz” diyor bir arkadaşım.

İstanbul gecelerinden notlar


Gecelerde en çok konuşulan ikinci konu ise hiç değişmiyor: Son zamanlarda farklı bir yere gitmek istersek seçeneklerimiz neler? Kısıtlı tabii. Karaköy’de Murat Tokuz’un Goya’sı ve Turgay Yıldız’ın Mitte’si bile artık yenilerden sayılmaz oldu.

Haberin Devamı

-CorrIdor:Yenilerde Kuruçeşme’ye taşınan Corridor öne çıkıyor. Teşvikiye’de Milli Reasürans Çarşısı’nda yıllarca müdavimlerini oluşturan Corridor kapandığında üzülmüştük. Özellikle Türkçe müzik çalınan salı geceleri için. Şimdi ise Kuruçeşme’deki yeni yeriyle ve Türkçe müzikli salı geceleriyle bakalım Gizli Kalsın’a bir alternatif oluşturabilecek mi? Heyecanla bekliyoruz.

-KleIn:Son zamanların en popüler gece kulübü. Harbiye’de, eski bir sinema salonunda. Berlin’deki dev gece kulübü Berghain’a benzetenler oluyor. Ama tek ortak noktası, gelenlerin görmek ve görünmek için değil, dans etmek için gelmesi. Tabii bunda da elektronik/dans dünyasını geç saatlerde eğlendirmesinin etkisi çok.

-Efendi:Mahalle barı isteyenler Topağacı’nda Hacı Emin Sokak’taki Efendi’de buluşuyor geceye başlarken. Efendi minik bir bar, çok sempatik. Ama komşulara rahat vermeyen gürültü sorununa acil çözüm bulmaları gerekiyor.