Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Londra’nın en hareketli haftasıydı. Her gece partilere koşuldu ama en çok konuşulan Mert Alaş’ın sürpriz doğum günü partisiydi. İşte partiden notlar…

BAFTA film ödüllerinden bir gece sonra, BRITS müzik ödüllerinden birkaç gece önce, tam da Düşes Kate’in Buckingham Sarayı’ndaki moda haftası davetiyle en cool dergilerden Love’ın yemeğinin olduğu akşam... Londra’da bu kadar havalı davetin arasında en çok konuşulan Mert Alaş’ın doğum günü partisiydi. Mert Alaş’ın ortağı Marcus Piggott, erkek arkadaşı Tasso Ferreira, executive producer’ı Margaux Mester ve business manager’ı Barış Çaylak tarafından hazırlanan tamamen sürpriz doğum günü partisi Mayfair’de MNKY HSE’daydı.

Haberin Devamı

Pastadan Kate Moss çıktı...

Renkli bir kalabalık vardı

Mumlar ve güller içinde içeri girdiğimizde ilk göze çarpan tebrikleri kabul eden, mutluluğu gözlerinden okunan gecenin yıldızı Mert Alaş’tı. ‘Fashionably late’ olalım derken ne yazık ki sürprizi kaçırmıştık. Vogue’un yeni yayın yönetmeni Edward Enninful’dan Naomi Campbell’a, LVMH grubunun veliahtı Antoine Arnault ve model eşi Natalie Vadianova’dan Victoria’s Secret modeli Doutzen Kroes’e, ödüllü oyuncu Lupita Nyong’o’dan sık sık İstanbul’a gelen Lindsay Lohan’a, Pucci’den Roberto Cavalli’ye birçok markanın kreatif direktörlüğünü yapan Peter Dundas’dan DSquared’in ortakları Dean ve Dan’e, son zamanların en yükselen makyaj markasına adını veren makyaj sanatçısı Charlotte Tilbury’den dünyanın en büyük moda ajanslarından Art Partner’ın kurucuları Amber ve Giovanni Testino’ya, Brezilyalı model Alice Dellal’a renkli bir kalabalık vardı. Türkiye’den ise Londra’da yaşayan moda fotoğrafçısı Cüneyt Akeroğlu’ndan Londra moda dünyasında hızla yükselen tasarımcı Dilara Fındıkoğlu’na, Ceyda Balaban’dan Semra Russell’a tanıdık isimler vardı. Gecenin en can alıcı anı doğum günü pastasının gelmesiydi.

Dev pastadan Kate Moss çıktı ve Marilyn Monroe’nun “Happy Birthday Mr. President”ı söylediği ses tonuyla Mert Alaş’a ‘Happy Birthday My Mert’ şarkısını söyledi, aralarda tezahüratlara dayanamayıp bol bol kıkırdayarak. Mert Alaş “İnanamıyorum” derken, bütün davetliler ellerinde telefonlar bu anı görüntülemeye çalışıyordu. Boşuna Madonna bile Instagram’da “Çok eğlenmişsiniz, ben de orada olmayı çok isterdim” diye Mert Alaş’a not yazmadı. Parti samimi olmasıyla, herkesin gerçekten orada bulunmayı istediği için orada olmasıyla moda haftasının diğer partilerinden daha farklıydı. Daha sonra İbiza’dan sevdiğimiz DJ Jodie Harsh set başına geçti ve her zamanki gibi harikaydı.

Haberin Devamı

En iyi partiden en sağlıklı yaşama...

Mert Alaş’ın doğum günü, Londra Moda Haftası’nın en çok ses getiren partisi oldu. Evet, bir dönem çılgın partiler devriydi, şimdi ise malum, devir, sağlıklı yaşam devri. Bir gece çıkılıyorsa ertesi gün mutlaka detox juice’ları, chia pudingleri, kinoa salatalarıyla yetiniliyor. Güzel ve fit görünmek için spora koşuluyor. Artık, moda dünyasında var olabilmek için, Mert Alaş gibi hem en iyi partileri yapabilmek hem de en sağlıklı yaşamı sürdürebilmek gerekiyor. Yılların parti kızı Kate Moss bile sağlıklı yaşama geçtiğini müjdeledi. Elbette, dünyanın en ünlü isimleri kendilerini Mert Alaş’ın objektifine teslim ediyorsa sadece çok yakın arkadaş oldukları için değil, arkadaşlıklarının yanı sıra kendilerini en güzel Mert Alaş’ın görüntüleyeceğine de inandıkları için. İyi ki doğdun Mert Alaş!

Pastadan Kate Moss çıktı...