Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’un en çok konuşulan mekanlarından Aman da Bravo, Londra’nın popüler İtalyan restoranı Frescobaldi’de pop-up günlerine hazırlanıyor

Hiç beklenmedik bir kalabalığın iyi yemek ve tatlı ambiyans için Reşitpaşa’ya gitmesine neden oldu Aman da Bravo. Kısa sürede bir müdavim kitlesi oluştu. Deneyenler yemeklerini anlata anlata bitiremedi, ünü hızla yayıldı. Adı da yemekleri kadar ilgi çekti.

Reşitpaşa’dan Londra’ya
Melis Korkud ve şef İnanç Baykar uzun yıllar Mehmet Gürs’ün İstanbul Yiyecek İçecek adlı catering şirketinde birlikte çalıştı. Daha sonra kendi şirketlerini kurmaya karar verdiler. Adı: Prop Event. Catering’de çok başarılı olunca yemeklerini bu servisi almadan da deneyebilmek isteyenlerden neden bir restoran açmıyorsunuz talebi geldi.

Haberin Devamı

İşte Aman da Bravo bu talebi karşılayabilme amacıyla açıldı. Hatta Amanda Bravo isimli bir kadın kahraman olduğu bile sanıldı. Oysa isim mekanın ortaklarından Melis Korkud’dan çıkmıştı. Uzun bir restoran yeri arayışından sonra istedikleri gibi bir yer bulamayınca, catering işlerini yürüttükleri merkezde restoranı açmaya karar verdiler. Melis bu kararlarına “Aman da bravo!” dediğinde ortağı / şef İnanç Baykar da “Tamam, ismi bulduk!” demiş. İşte adı Amanda Bravo sanılan kadın karakter de böyle doğmuş.

Reşitpaşa’dan Londra’ya
Menü için çalışılıyor

İlk gittiğimde, içeri girince kendinizi Londra ya da New York’ta hissediyorsunuz demiştim. Şimdi Aman da Bravo’nun Londra yolculuğu başlıyor. Tamamen yerli bir restoranın yurt dışında yapacağı ilk pop-up macerası olacak bu.

İstanbul Doors’un kurucularının şarap ve zeytin bağlarıyla tanınan Toskanalı Frescobaldi ailesiyle birlikte Mayfair’de açtıkları bir İtalyan restoranı var: Frescobaldi. İşte Aman da Bravo, eylül ayında Frescobaldi’de pop-up günleriyle karşımıza çıkıyor. Frescobaldi şimdiden Londra’da duyurulara ve rezervasyon kabul etmeye başladı. Peki ama ne zaman? 5-17 Eylül tarihlerinde. Hem öğle hem akşam yemeği servisi olacak.

Menü üzerinde çalışıyorlar. Malum, Aman da Bravo’nun sık sık değişen bir menüsü var. Bunun nedeni belli, öncelik mevsimsel malzemeler kullanmakta. Kinoa ve maşla birlikte servis edilen dana bonfile ve Hindistan cevizi sütlü basmati ile servis edilen zencefilli somon gibi çok beğenilen yemekleri dikkat çekiyor. Steak tartar ve guacamole, pekmezli dana ciğer ve elmalı tabbuleh, isli dana kaburga ve balkabaklı patates püresi, citrus pavlova gibi gurmeleri sevindirecek seçenekler de oluyor. Bakalım, Londra için hazırlanan menüde neler olacak? Heyecanla bekliyoruz.

Haberin Devamı

Yosma 22 Ağustos’ta kapılarını açıyor

İstanbul Doors Group’un kurucuları şirketlerini Doğuş Grubu’na sattıktan sonra Good Food Society’yi Londra’da kurdular. İlk açtıkları restoran Frescobaldi’ydi. Bu ay sonu itibariyle ikinci restoranları, Yosma’yı açıyorlar. Hem de peş peşe iki şubeyle, biri Marylebone Baker Street’te, diğeri Covent Garden’da.

Yosma bir Türk restoranı. Meyhane, mangal ve rakı bar olarak geçiyor. İngilizler “İstanbul sokak lezzetlerinden ilham alıyor” diye özetliyor. Mutfakta Hus Vedat var.

“Londra’da Japon’dan Peru’ya her mutfak keşfedildi, artık yeni heyecan aramaya başladılar ve sıra sonunda Türk mutfağına geldi. Şimdi sadece Türkler değil, İngilizler de Türk restoranı açıyor” demişti ortaklardan Levent Büyükuğur daha önce konuştuğumuzda. Şimdi “Frescobaldi’den daha heyecanlıyım çünkü bu Londra’da bir ilk” diyor.

Haberin Devamı

Rezervasyonlar başladı. Yolunuz Londra’ya düşerse, resmi açılıştan önce 22 Ağustos- 4 Eylül tarihlerinde restoranı ilk deneyenlerden olmanız mümkün.