Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu hafta sonu Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda terleyecekler var. Sınavlar bitmedi ama hava sıcaklıkları sınava girenleri terden bitirecek seviyelerde. Özellikle de hafta sonunda gündüz 35, gece 20 derecelik sıcaklıklar görülecek.
Pazar günü iç bölgeler gün boyunca daha sıcak ancak geceler hiç olmazsa kuru, bu nedenle vücudunuz dinlenebilecek ama sahillerde durum pek de iç açıcı değil. Mesela Ege’de, Akdeniz’de gece sıcaklıkları en az 24-26 derece seviyelerinde. Ege poyrazın gece de devam etmesi nedeniyle biraz daha şanslı ama Akdeniz’de klimasız mekanlarda gece uykusu biraz zor görünüyor.
İstanbul’da gündüz poyrazın da etkisiyle 30 derecelerdeki sıcaklık o kadar hissedilmezken gece yüzde 80’e ulaşan nem oranı bunaltıcı saatler anlamını taşıyor. Hafta sonunda mecbur değilseniz evde kapalı yerlerde oturmanızda yarar var. Tabii imkanınız varsa deniz kenarında veya en iyisi Boğaz kenarında serinleyebilirsiniz.
Pazar gecesi ve hafta başında kuzey bölgelerimizde poyrazın da etkisiyle gece sıcaklıkları en azından 3-5 derece azalacak ve sizi rahat ettirecek. Pazar gecesi ve 30 Haziran Pazartesi günü Karadeniz sahil kesiminde yer yer etkili yağmur geçişleri de bekliyoruz. Pazartesi günü özellikle Kuzey Ege’de sahil ve iç kesimlerde çok sert poyraz bekleniyor.

Ufukta yağış yok
Temmuz ayına kuzey bölgelerde birkaç derece serinlemiş olarak gireceğiz ancak eninde sonunda yaz; yazın beklenen sıcaklıklar tüm hafta bizimle. Yer yer durum değişiyor elbette. Mesela 1 Temmuz Salı günü Denizli ve Muğla civarlarında beklenen sıcaklıklar 36 derece ve üstü.
Haftanın ilk yarısı her bölgede sıcak ancak ikinci yarısında Marmara ve Karadeniz’de havalar biraz serinleyecek ve mevsim normallerine geri çekilecek. Çukurova’da bile
2 Temmuz Çarşamba akşamı rahat bir gece geçirilecek. Hatta kuzey bölgelerimizde hafiften yağmur geçişleri bile olabilecek. 
Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde havalar hakikaten sıcak. Gece sıcaklıklarının ancak
28-30’a inebileceğini söylersem durum anlaşılacaktır. Uzun dönemli hava tahminlerine göre temmuzun 10-11’ine kadar yağış beklentisi yok.