Erkekler hangi bölgelerden zevk alır?

3 Mayıs 2021

Cinsellik yaşamın vazgeçilmezidir. Buna rağmen, birçok çift kendi aralarında zevk aldıkları alanları konuşmaktan uzaktırlar. Dolayısıyla cinsellik esnasında deneme-yanılma yoluyla bu bölgeler keşfedilmektedir. Utangaçlık, suçlanma korkusu ve cesaretsizlik bu keşfetmeyi zorlaştırmaktadır. Dünyada her insandan bir tane olduğu gibi, her çiftten de bir tane vardır. Bu nedenle çiftler, ancak konuşarak bu alanları keşfederler.

Erkeklerin zevk aldığı 10 bölge:

1. Penis: Uyarılama sertleşme ile sonuçlanır.

2. Testis ve skrotum: Penisin hemen altında yer alır. Okşanması cinsel uyarılmaya neden olur.

3. Perine: Penis köküyle, anüs arasındaki bölgedir. Dokunulması cinsel uyarı oluşturur.

4. Penis ucu: Uyarılması cinsel isteği artırır. Ancak aşırı duyarlı olduğundan, aşırı uyarılma, zaman zaman acı oluşturabilir.

5. Kasık: Bu bölge de diğer bölgeler gibi erotik duyguları artırır.

6. Boyun ve ense: Özellikle öpmeyle, uyarılması yoğun olmaktadır.

Yazının Devamı

Erkeklerde 50 yaş sonrası cinsellik

25 Şubat 2021

Cinsellik alanı, çoğu zaman etraftan duyduğumuz doğru-yanlış bilgilerle doludur. Cinsel bilgi edinme genelde; ergenlik döneminde yaşıtlarla konuşma veya internet bilgilerinden olmaktadır. Burası da gerçekçi olmayan bilgiler içermektedir.

Erkeklerde cinsel yaşam ergenlikle başlar ve tüm yaşam boyu devam eder. Bazı durumlar sekteye uğrasa da, genelde sorun olmaz. Ancak insanlarda yaş dönümleri; kendini gözden geçirme dönemleridir. Tıpkı diğer sağlık sorunları için check-up yapıldığı gibi, insan da kendi bedenindeki değişiklikler anlamaya çalışır. Ancak bilgi yetersizliği ve çevreden duyduğu doğru-yanlış bilgiler kafasını karıştırır. 50 yaş üzeri erkeklerde sertleşme sorunları, erken boşalma ve cinsel isteksizlik görülebilir. Ancak bunların birçoğu, çözümü mümkün durumlardır.

Yaşla birlikte oluşan cinsel sorunların çözümleri:

1. Cinsellik beyinin bir işlevidir. Yaşla birlikte sıklık azalsa da (bazen hiç azalmaz), yaşam boyu devam eder.

2. Yaşla birlikte sağlık sorunları artar. Bazı ilaçlar sertleşme sorununa neden

Yazının Devamı

Pandemi döneminde cinsellikte altın kurallar

29 Ocak 2021

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle birçok alışkanlığımız değişti. Selam vermekten tutun, tokalaşmaya kadar yeni durumlara adapte olduk. Doğal olarak cinsellikle ilgili alışkanlıklarımız da değişmeli. Maalesef yakın temas bu virüsün yayılmasını artırmaktadır.

Pandemi döneminde cinsellikte altın kurallar:

1. Günübirlik, tanımadığınız kişilerle yakınlaşmaktan kaçının.

2. Bar, gece kulübü gibi yerlerde, müzik ve alkolün etkisiyle hızlı yakınlaşmalar olabilir. Kuralları unutmayın ve lütfen ihmal etmeyin. Bu kurallara ev partilerinde de uyun.

3. Cinsellikten önce mutlaka ellerinizi yıkayın, hatta mümkünse duş alın.

4. Cinsellikte yüz yüze pozisyonlardan uzak kalın.

5. Gerekirse maske takmaktan kaçınmayın.

6. Öpüşmekten uzak durun.

Yazının Devamı

Corona virüsün psikolojik tarafı

12 Mart 2020

2020 yılı deprem, Corona virüs gibi dünyayı sarsan felaketlerle başladı. 31 Aralık 2019 tarihinde Çin’de 11 milyon nüfuslu Wuhan şehrinden bildirilen ilk hastadan bu yana; dünyada, bugün itibari ile dünyada 2594 insanın hayatına mal oldu. İnsanların hayatını yaşam şeklini oldukça etkiledi. Dünyadaki tüm felaketler insanları aşırı derecede sarsar. Kaldı ki; bu hastalık gibi, sürekli ölü sayısı verilen hastalıklar insanları dehşete düşürür. Hastalığın yayılmaması için; seyahatler ertelendi, fuar, spor müsabakaları ertelendi. Aşırı tedbirli insanlar, tedbir maksatlı marketleri boşalttılar. Esasen insanları hastalıktan korunmak için; temizlik, el yıkama, maske takma ve öpüşmeme gibi öneriler her yerde önerilmektedir

Bu hastalıkla mücadelenin iki olumlu sonucu oldu: Birinci sonuç, insanlar hijyen ve hastalıkla ilgili kurallara daha fazla uydu. İkinci sonuç, ülkeler olağanüstü tedbirler almaya başladı. Bütün bunlar hastalığın beklenenden daha az yayılmasını sağladı. Ancak olumsuz sonuç insanlar aşırı endişeli

Yazının Devamı

Kadınlarda cinsel korkular

21 Şubat 2020

Cinsel işlev bozuklukları arasında en yaygın olan durumlar, cinsel korkulardır. Cinsel korkular, kişinin cinsellik alanında hissettiği ileri düzeydeki korku halleridir. Ne yazık ki bu korkular genelde gerçekliğe aykırıdır. Buna rağmen ikna ile ortadan kalkması oldukça zordur. Çoğunlukla cinsel korkuların fobilerin arkasında kişilerin etraftan duydukları abartılı, gerçeklerden uzak cinsellikle ilgili bilgiler yatmaktadır. Bu bilgileri edinen kadınlar, cinsellik esnasında ya da öncesinde yüksek düzeyde kaygı duyarlar. Bazı kişilerde; cinsel korkuların arkasında cinsellikle ilgili yaşanmış şiddetli kötü anılar mevcuttur.

Kadınlarda en yaygın cinsel korkular şunlardır:

1. Vajinismus

Cinsel birleşme esnasında bacakları kapatma, itme gibi davranışlarla ile beraber cinsel birleşmeye izin verememe durumudur. Yani kadın birleşmeden korkar. Bu her cinsel birleşme durumunda tekrarlar. Elli kadından birinde bu sorun görülür. Bunun nedeni genelde cinsel birleşme ile ilgili kadınların etraflarından duydukları yalan yanlış bilgilerdir. Bunun sonucunda; kadının çok acı çekeceği, şiddetli kanama olacağı,

Yazının Devamı

Uçuş korkusu nasıl yenilir?

10 Şubat 2020

Uçuş korkusunun; uçakla seyahat etme mecburiyeti oluştuğunda ya da böyle bir durumla karşılaşacak olma beklentisi ile başlayan aşırı, belirgin ve sürekli bir korku hali olduğunu kaydeden Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Üney, “Kişi bu durumla her karşılaştığında aşırı bir endişe hali başlar ve bu durum değişmez. Hatta kişi bu nedenle panik atak geçirebilir. Aynı zamanda kişi bu durumun mantıksız olduğunu bilse de korkusunu engelleyemez. Uçak seyahati yapmaz, mecbur kalırsa da karayoluyla (çok daha uzun, yorucu ve riskli olmasına rağmen) gider. En çok 20 ila 40 yaşları arasında görülür. Toplumda her 10 kişiden birinde uçak korkusu görülür. Yani sık görülen korkulardandır” diye konuştu.

Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, uçuş fobisinin belirtilerini şöyle açıkladı:

1. Uçak korkusu bir kısım insanda bilet alırken ya da havaalanına gelmesiyle başlar. Birçok kişide ise uçağa binmesiyle başlar.

2. Terleme, titreme

3. Nefeste daralma, göğüste sıkışma hissi

4. Kalp çarpıntısı

5. Yüzde kızarma

6. Vücutt

Yazının Devamı

Erkeklerde cinsel korkular

27 Ocak 2020

Cinsellik zaman zaman kaygıları da barındıran bir durumdur. Şu unutulmamalıdır ki her ne kadar cinselliğin mekanik bir yönü olsa bile, birçok şey beynimizde şekillenir. Cinsel istek, uyarılma ve orgazm beynimizde oluşur. Bunun bir sonucu olarak aklımızdaki sorular cinselliği olumsuz yönde etkileyebilecektir. Erkekler cinsellikte bir problem yaşadıklarında, bunun kalıcı bir soruna dönüşeceğini ve kendisini yaşam boyu etkileyeceğini düşünürler. Bu da cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiler. Ayrıca cinsellikle ilgili yanlış bilgilerimiz bizi daha fazla endişeye sevk eder.

Erkelerde cinselliği etkileyen 10 korku

1. Erken boşalma

Birçok erkek; cinsellik esnasında çabucak boşalır. Bu da cinselliği boşaltma konusunda korku yaratır. Hatta bazı erkekler giriş dahi yapamadan boşalırlar. Bu korku nedeniyle cinsellikten kaçınabilirler.

2. Sertleşme problemleri

Erkekler bir kez cinsellikte sertleşme sorunu yaşadıklarında, tekrar yaşar mıyım korkusuna kapılırlar. Cinsellik esnasında sürekli penislerinin sertliğine odaklanırlar. Bu da alınan hazzı azaltır. Bunun neticesinde; sertleşme sorununu gerçekten oluşturur.

3.

Yazının Devamı

Antidepresan kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

15 Ocak 2020

Antidepresan Kullanımına Dikkat

İlaçlar arasında en çok tartışılan grup antidepresanlardır.

Peki, bu antidepresanlar nelerdir? Etkileri nelerdir? Yan etkileri neleredir?

Halka arasında tüm psikiyatri ilaçlarına antidepresan denir. Antidepresan ilaçlar ilk olarak depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar olarak kullanılmaya başlandı. Bugün pek çok psikiyatrik bozuklukta bu ilaçlar kullanılmaktadır. Depresyon, kaygı bozukluğu, takıntı hastalığı, panik bozukluk, sosyal fobi, uyku sorunları ve bunlar gibi birçok psikiyatrik durumda psikiyatri hekimlerince hastalara önerilmektedir. Esasen bu ilaçlar, tansiyon ilaçları ve şeker ilaçlarından pek de farklı değillerdir.

Bu ilaçlarla ilgili en önemli bilgi, arkadaş önerisiyle kullanılmaması gerekliliğidir. Bazı kişiler arada sırada bir tane içerek iyileştiklerini düşünmektedirler. Bu tamamen yanılgıdır.

Antidepresan ilaçlar oldukça yaygın kullanılmaktadır. Bu günümüzde pek çok ülkede benzer şekildedir. Antidepresan ilaçlar diğer ilaçlar gibi yan etki yapabilmektedir. Yan etki oluştuğunda kişiler, kendilerine ilaç yazan hekime başvurarak ondan yardım istemelidirler. Psikiyatrik tedavilerin en önemli kısmı işbirliğidir. Dolayısıyla sorun olduğunda

Yazının Devamı