Ebru Erke

Ebru Erke

erke.ebru@gmail.com

Tüm Yazıları

Ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini ve eşi Jülide bizler için evlerinde birbirinden lezzetli ve kolay uygulanabilir tariflerle donatılmış şık bir yılbaşı sofrası kurdu.

Ilık kırmızı lahana salatası

50 gr tereyağını eritip doğranmış bir adet kırmızı soğanı soteleyin. Bir adet kırmızı lahanayı ince ince kıyıp; 5 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın ve biraz muskatla birlikte tavaya ekleyip biraz daha soteleyin. Bir adet doğranmış elma, 150 gr kahverengi şeker, 150 ml balsamik sirke ve 4 yemek kaşığı yabanmersini reçeli ilave edip kapağı kapalı şekilde 45 dakika pişirin.

Haberin Devamı

Yılbaşı tarifleriniz ünlü şeften

Fırında hindi

Oda ısısındaki 100 gr tereyağının içerisine ayıklanmış birkaç dal taze adaçayı ve taze kekiği ince kıyıp ekleyin. Sarımsak, tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız bu karışımı bütün hindinin (ortalama 8 kilogramlık) göğüs (ağırlıklı olarak) ve but deri altına güzelce yedirin. Limonu dörde bölün. Doğranmış taze kekik, taze biberiye, defne yaprağı, sarımsak, soğan, havuç, kerevizi güzelce karıştırıp hindiyi bu karışımla doldurun. Ayaklarını kasap ipiyle bağlayın. 160 derecelik fırında 2.5 saat pişirin.

Kestaneli hindi sosu

100 gr tereyağını eritip içinde iki kaşık unu kavurun. Bir litre soğuk hindi veya tavuk suyunu üzerine ilave edip karıştırın. Kaynadıktan sonra fırınlanmış ve parçalanmış kestanelerini ilave edin.

Balkabağı çorbası

2 kg balkabağını kabuğuyla birlikte parçalara bölüp 180 derecede 30 dakika fırınlayın. Sonra kaşıkla içini sıyırın. Tereyağı ve zeytinyağında kıyılmış üç adet soğan, iki diş sarımsak ve sap kerevizi soteleyin. Balkabağı püresini ve tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Son olarak 100 ml krema, tuz ve karabiberi ilave edin.

Somon marine

1.5 kg toz şeker, 1 kg tuz, 2 portakal kabuğu rendesi, 1 bağ doğranmış dereotu ve 1 limon kabuğu rendesinden bir karışım yapın. Bir adet kılçıkları alınmış derisi üzerinde somon filetonun hem altını hem üstünü komple kapatacak şekilde bu karı-şımla kaplayıp buzdolabında iki gün bekletin. Soğuk suyla yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Taze krem peynir, limon suyu, biraz krema karışımı veya bal, hardal, dereotu karışımıyla servis edin.

Haberin Devamı

Yılbaşı tarifleriniz ünlü şeften

Mont Blanc

50 gr yumurta beyazı ve 100 gr şekeri benmaride ılık bir kıvama gelene kadar karıştırın. Sonra mikserde 5 dakika çırpın. Beyaz bir kıvam aldığında sıkma torbasına doldurarak yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekilde sıkın. 90 derecelik fırında 1 saat kurutun. Kestane kreması için 100 gr pastacı kreması, 100 gr kestane şekeri, 30 gr tereyağı ve 40 gr kremayı blendırda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Kuruyan merenglerin arasına dinlendirilmiş kestane kremasından sıkarak katlar halinde kule şekline getirin. Bütün kestane ve kremşantiyle dekore edebilirsiniz.

Yılbaşı tarifleriniz ünlü şeften