Dr. Emin Yeğinboy

Dr. Emin Yeğinboy

yeginboy@gmail.com

Tüm Yazıları

Marvel çizgi roman evreninin en kıyıda, köşede kalmış kahramanı olarak Karınca Adam/Ant-Man gösterilebilir.

Onca kocaman, karizmatik süper kahraman arasında küçülerek, süper güçlere sahip olabilen sıradan bir adamın maceraları kimin umurunda olur ki?

Marvel, bant üretimine döndürdüğü, süper kahraman filmleriyle, onların gürültülü CGI efektleriyle bizleri son yıllarda aşırı yordu. Sonunda o büyük kahramanlardan sıkıldık mütevazi, komik olabilen sıradan adam arar olduk.

Karınca Adam’ın kostüm giydikten sonra ortaya çıkan küçülmeleri, süper hareketler yapması filan iyi geldi.

Haberin Devamı

Deadpool ile başlayan kendini ciddiye almayan kahraman kategorisi, Ant-Man 2 ile devam ediyor.

***

Kızıyla sıradan sakin bir yaşam sürmek isteyen, memur tipli Scott Lang (Paul Rudd), bu kez istemeden yeni bir maceraya sürükleniyor.

İlk filmde Kaptan Amerika ve Kara Dulu kurtarmak için Almanya’da giriştiği mücadeleden sonra, 2 yıl ev hapsi şartıyla Amerika’ya iade edilmiştir.

Evinde hafta sonları ziyarete gelen küçük kızıyla, kendi kendine Karaoke yaparak, sihirbazlık numaraları öğrenerek, bateri çalarak zaman dolduran Scott için artık cezasının son günleri gelmiştir. Gün sayarken rüyasında karşısına çıkan Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer)hayatının akışını değiştirir. Janet kendisine Karınca adam güçlerini bahşeden Dr. Hank Pym’in (Michael Douglas) sevgili eşidir. Kendisi yıllar önce atom altı evrende bir harekat sırasında kaybolmuştur.

Onu tekrar normal boyutlarda hayata döndürmek için Pym ve kızı Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) Ant-Man’den yardım beklemektedir. İşin içinde Hope, kahraman adıyla Wasp olunca Scott her maceraya gözü kapalı atılır.

Komedinin ön planda olduğu sevimli bir aksiyon Ant-Man. Aksiyon sahnelerinde fazla ön plana çıkan bir sürpriz yok.

Küçülen, büyüyen evler, arabalar, insanlar artık alışıldık işler sınıfından.

Kuantum üzerine kurulu aksiyon/bilim kurgu mantığı en zorlayan yan. Kuantum evreni, atom altı parçalanmalar bilgi sınırlarımızı zorluyor kısacası. Oyunculuklarda Paul Rudd kahramanına daha alışmış, daha benimsemiş. Senaryoda da yer alması bunun göstergesi. Michael Douglas’la karşılaşmak da iyi geliyor.

Haberin Devamı

Sıradan bir süper kahraman

Gün geçtikçe babası Kirk’e daha fazla benzemeye başladı.

“Lost” dizisinden sonra kaybolan Evengeline Lilly, hem güzellik, hem dinamizm isteyen Wasp karakterine çok yakışıyor.

Kötücül Ghost öyküye yeni karakter olarak iyi bir giriş yapmış. En akılda kalan karakterlerden birisi de Michael Pena’nın oynadığı hızlı konuşan, komik Luis oluyor.