Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Turizm denildiği zaman akla gelen ilk kenttir Kuşadası...
1970’li yıllarda günümüzün popüler diğer ilçelerinin hiçbiri ilgi görmezdi.
Yerli yabancı herkes yaz tatilini Kuşadası’nda geçirmek için aylar öncesinden rezervasyon yaptırırdı.
Ama güzelim Ada, geçmiş yıllarda yapılan hatalar yüzünden beton yığınına döndü.

Neyse, geçmişi fazla kurcalamayalım ve günümüze bakalım.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve başlayan Belediye Başkanı Ömer Günel ile tanıştım.
Baştan sona değiştirdiği makamında ikinci ağırladığı kişi olduk Kemal Önderoğlu ile birlikte. Odayı girdiğimizde etrafı şöyle bir inceledik.
Diğer başkanlarınkinden çok farklıydı.

Şöyle ki, makam masasına bir büyük masa ilave edilmiş, daha doğrusu birleştirilmiş.
Gelen misafir, isteğini burada başkana iletiyor.
Ardından, konunun muhatabı belediye görevlisi geliyor ve sorunu olan kişi ile birebir görüşüyor.
Yani, başkan konuğu dinleyip not alıp, “Tamam efendim. Bilgileri aldım. Yetkili birimlere durumu iletirim, size dönüş yaparlar” demiyor.
Anında çözüm buluyor.
Mesela, bizim bulunduğumuz sırada bir otel yöneticisi geldi, “Sezon açılacak, bağlı olduğumuz yol çok bozuk, onarılması gerekiyor başkanım” dedi.
Günel hemen yetkili kişiyi çağırdı, otel yöneticisiyle görüşmesini sağladı.
Yolun onarım sorunu hemen çözüldü.

Bu yaklaşım beni ve Kemal Önderoğlu’nu çok şaşırtmıştı.
Ne güzel, vatandaşın sıkıntısı anında çözüme kavuşturuluyor diye konuştuk kendi aramızda..

Başkan Günel, kenti için gecesini gündüzüne kattığını, birçok sıkıntıları olduğunu ama elbirliğiyle hepsini aşacaklarını söyledi. Kuşadası’yla özdeşleşmiş “Altın Güvercin Şarkı Yarışması” vardı geçmiş yıllarda.
Başkan, bu etkinliği yeniden hayata geçireceklerini, ilçenin tanıtımı için ellerinden gelen her çabayı göstereceklerini kaydetti.

Ben de Günel’e, “Ada’ya geçmiş yılların cazibesini getirmek istediğinizi görüyorum. Demirören Medya Grubu olarak her katkıyı veririz. Gerekirse İstanbul’a gider, gazete ve televizyonların genel yayın müdürleriyle toplantı yaparız” dedim.
Bu önerim karşısında Günel mutlu olduğunu söyledi, en kısa zamanda, “Gidelim” dedi.

Geçtiğimiz hafta Başkan Günel, Basın Halkla İlişkiler ve Sosyal Kültür Hizmetleri Koordinatörü Atıl Ulaş Bengi, Basın Protokol Danışmanları Nihal Koruk ve Eşber Okayer ile birlikte İstanbul’un yolunu tuttuk.
Bağcılar’daki Demirören Medya Grubu’nda genel yayın yönetmenleri Milliyet’ten Mete Belovacıklı, Hürriyet’ten Vahap Munyar, Posta’dan Emre İskeçeli, Demirören Medya Gazete Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, Reklam Grup Başkan Yardımcısı Orçun Çevikoğulları, bizleri karşıladı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Başkan Günel, Kuşadası için yapacakları çalışmaları anlattı.
Özellikle Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nı çok önemsediğini, etkinliğin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti, “Tanıtım için ulusal basına ihtiyacımız var” dedi.
Kuşadası’nın geçmiş yıllarda festivalleriyle tanınan bir kent olduğunu söyleyen Günel, ulusal ve uluslararası imaj ve bilinilirliğinin artırılması için Altın Güvercin markası, Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat Etkinlikleri adıyla bir çatı altında marka haline getirileceğini ifade etti, “Bu etkinlik çatısı altında müzik yarışması, kısa film günleri, tiyatro günleri, zeytin festivali, kardeş kentler festivali, sokak müzisyenleri festivali, fotoğraf günleri, gençlik festivali, Ege mutfağı festivalleri tüm yıl sürecek ve yıl sonunda Kuşadası Altın Güvercin Sanat Ödülleri’yle taçlandırılacak. Etkinlikler, Kuşadası’na önemli ekonomik ve kültürel katkı sağlayacak” diye konuştu. Gazete yöneticilerimiz de Kuşadası’nın kendilerinde ayrı bir yeri olduğunu, grup olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

Görüşmelerin ardından Günel ve ekibi mutlu ayrıldı Demirören Medya Grubu’ndan.
Grup olarak Kuşadası’nın yeniden ayağa kalkması için her katkıyı vereceğiz, birlikte güzel işler yapacağız. Çünkü Kuşadası, turizmin kalbinin attığı ilk merkezlerimizden biri.
Bizim için bölgemiz için çok önemli bir ilçe...