Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

İZMİR Büyükşehir adayı olarak Nihat Zeybekci’yi günler öncesi açıklayan AK Parti, dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilçelerin adaylarını belirledi.

Halkapınar Spor Salonu’nun dolduran binlerce kişinin önünde konuşmasına, iki yıl önce şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’i anarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir sevgisine vurgu yaptı. İzmir’i “Hesapsız seviyor, hesapsız hizmet yapıyoruz” diyerek, Ege’nin incisi kenti ne kadar çok önemsediğini bir kez daha gösterdi.

İzmir’i marka şehir yapacaklarını, Sabuncubeli ve Konak tünellerini hizmete açtıklarını, İzmir-İstanbul otoyolunun bu yıl bitirileceğini, Torbalı ve Ödemiş devlet hastanelerinin artık halkın hizmetinde olduğunu söyleyen Erdoğan, İzmir şehir hastanesi inşaatının da hızla sürdüğünü, Ödemiş-Tire ve Bergama-Soma arasında hızlı tren seferleriyle ilgili hazırlıkların yapıldığını, Halkapınar-Otogar arasında metro hattı için hazırlıkları başlattıklarını belirtti.

Haberin Devamı

***

Konuşmasının ardından alfabetik sıraya göre adayları açıklayan Cumhurbaşkanı, ittifak adayları ile birlikte toplam 30 ilçenin altısında kadın adaylarla seçim yarışına gireceklerini belirtti.

Bu isimler Balçova’da Evrim Özen, Güzelbahçe’de Burcu Deveci, Karşıyaka’da Ayda Maç, Kiraz’da mevcut başkan Saliha Özçınar, Konak’ta Melek Eroğlu ve Çeşme’de de ittifak adayı Sema Aydın.

AK Parti’nin ilk kez İzmir’de bu kadar çok kadın adayı göstermesi, herkesi mutlu etti.

Kadın dernekleri, sayının eskisine göre arttığını ama bunun yetersiz kaldığını, daha çok olması gerektiğini belirtti.

***

Cumhurbaşkanı isimleri açıklarken, en dikkat çekici unsur Karabağlar eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un yerine, genel seçimlerde milletvekilliğini 1000 oyla kaybeden Bilal Doğan’ı bu ilçeden aday göstermesi oldu.

Doğan, aday gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi, “Durmak yok, yola devam. Yarından itibaren cadde cadde, sokak sokak, hane hane dolaşıp halkımıza dokunacağız. Karabağlar için önemli projelerimiz var. Hepsini hayata geçirip, bölge vatandaşımızın yüzünü güldüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

***

İki ilçe dışında mevcut başkanlarla yoluna devam eden AK Parti, Selçuk’ta Dahi Zeynel Bakıcı’nın yerine İlçe Başkanı Osman Başterzi’yi, Ödemiş’te de aday olmayan Mahmut Badem’in yerine Münir Bezmez ile yollarına devam edeceklerini duyurdu.

***

AK Parti, altı ilçeden kadın aday gösterdi.

Bakalım CHP, önümüzdeki günlerde açıklayacağı adaylardan kaçını kadın gösterecek.

Merakla bekliyorum.