Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz yıl 5 bin 500 balya samanı küçük ve orta ölçekli hayvancıya hediye eden Silivri Belediyesi, bu yıl da 40 bin balya samanı Silivrili dar gelirli üreticiye ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yerli ve milli üretimi destek çalışmalarıyla hayata geçirilen “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında, Silivri’de dar gelirli üreticilere yönelik destekler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 300 dönüm araziye yapılan tohumluk arpa ekiminden elde ettiği 5 bin 500 balya samanı, küçük ve orta ölçekli hayvancıya hediye eden Silivri Belediyesi, bu yıl da belediye arazilerinin 1000 dönümüne arpa, 500 dönümüne de buğday ekti. Hasat edilmeye başlanan ürünlerden elde edilmesi planlanan 40 bin balya saman, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hayvancılıkla uğraşan Silivrili üreticilere ücretsiz olarak dağıtılmaya başladı. Belediye ekipleri samanları çiftçilerin kapılarına kadar teslim ediyor ve böylece çiftçiler herhangi bir nakliye masrafı ödemek zorunda da kalmıyor. Bu çalışma sayesinde, yerli ve milli tohumlara sahip çıkılırken, özellikle son günlerde fiyatı neredeyse yüzde 100 artan samanın temini konusunda da hayvancıların üzerinden önemli bir maddi yük alınmış oluyor.

Haberin Devamı

40 bin balya samanı ücretsiz dağıtıyor

‘Emek veren, alın teri döken üreticilerimizin yanındayız’

Ücretsiz saman dağıtımı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Biz, Silivri Belediyesi olarak üretmenin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Bu farkındalıkla göreve geldikten sonra daha önce kullanılmayan, atıl durumdaki 2 bin 500 dönüm belediye arazisini üretime kazandırdık. Bu arazinin 1000 dönümüne arpa, 500 dönümüne de buğday ektik ve hasattan yaklaşık 40 bin balya saman elde etmeyi planlıyoruz. Elde ettiğimiz samanları ilçemizde üreticilik yapan ihtiyaç sahibi hayvancı ve çiftçilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Tarım ve hayvancılıkla iştigal eden, emek veren, alın teri döken, geçimini üreterek sağlayan Silivrili hemşehrilerimize destek olmayı sürdüreceğiz. Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

40 bin balya samanı ücretsiz dağıtıyor

İki aydır kapatılmayı bekliyor!

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi, Yıldıztabya Mahallesi, Beyza Sokak’ta oturmakta olan okurlarımızdan Metin Genç, “Şehit Engin Danyıldız Parkı önündeki bu çukur iki aydır kapatılmadı. En kısa zamanda kapatılırsa çok mutlu oluruz. Arabalarımızın ön takımları zarar görüyor” dedi. Okurumuzun bu şikâyetini Gaziosmanpaşa Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.

40 bin balya samanı ücretsiz dağıtıyor

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

Bölgede çalışma başlatıldı!

İstanbul’un Sultangazi ilçesi, Cebeci Mahallesi, 2536 Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımızdan Ayhan Yazıcı,  her yağmur yağdığında birçok yerden gelen yağmur sularının sokaklarını göle çevirmesinden şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 25 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Her yağmurda aynı manzara” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine belediyeden açıklama geldi: “Habere konu bölgede yaşanan su baskınlarının en önemli sebebi, bölgenin çukur ve dere yatağında oluşu ile toplanan yağmur sularının gideceği bir nokta olmayışıdır. Bölgedeki yağmur suyu kanalları Kuzey Marmara Otoyol inşaatı nedeniyle iptal edilmiş, yağmur suyu menfezleri de yapılmamıştır. Bölgede yaşanan sorunun giderilmesi için İSKİ, hem Sultangazi Belediyesi ile hem de Karayolları Genel Müdürlüğü ile yazışmalar gerçekleştirmiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü Gazi Tüneli ve Bağlantı Yolu çalışması esnasında sorunun ele alınıp çözüleceği bilgisi vermiştir.  Karayolları’nın bağlantı yolları ve tünel çalışmalarını tamamlamaya yaklaşmış olmasına rağmen yağmur suyu mansabı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlemlenmiş, bu durum Sultangazi Belediyesi’ne iletilmiştir. Bu süreçte bölgede yaşanan sorunun bir nebze olsun azaltılması adına atık su terfi hattımıza gelen yağmursularının terfi edilmesi için yeni ve daha büyük pompalar monte edilmiş ve aktif olarak çalışmaktadır. Sonuç olarak, 2536 Sokak’taki yağmur suyu probleminin çözümü için, yağmur suyu kanalının taşocağı kısmındaki noktasının önü açılarak aktif hale getirilmesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarında çözüleceği belirtilen yağmur suyu hatlarının da bir an önce yapılarak hayata geçirilmesi gerekmektedir.”

Haberin Devamı

Teşekkürler Başkan Kılıç

Okurlarımız, Samsun’un Terme ilçesi, Kocaman köyü, Soğuk Pınar mevkiinde bulunan merkez mezarlığının yıllardır atıl durumda olmasından ve mezarlığın kapısının bile kapanmamasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 25 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Büyük vefasızlık” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nde olmasına rağmen, haberimizi gördükten sonra aynı gün duruma el atarak ekiplerine onarımın yapılması için talimat veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür ederiz.  Ancak,  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve basın danışmanına durumu iletmemize rağmen, konuyla ilgili olarak ne bir yanıt alabildik ne de mezarlık bakımıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Nerede kaldı gönül belediyeciliği? Özetle,  Samsun Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı.

40 bin balya samanı ücretsiz dağıtıyor

Teşekkürler İzmir

İzmir’de çalışmakta olan okurlarımız, iş yerlerinin olduğu Alsancak Şehitler Caddesi’nde bir yıldır hafriyat kamyonlarının döktüğü çamur ve tozdan şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 25 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Yıllardır toz yutuyoruz!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Şikâyet edilen noktaya ekiplerimiz yönlendirilmiş olup, gerekli kontrolleri sağlamıştır” açıklamasını yaptı. Teşekkürler İzmir Büyükşehir Belediyesi.

Yol plan dâhilinde yapılacak

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, Göztepe köprüsünden minibüs yoluna giderken Bahriyeli Sokak’ta ışıkların hemen önünde yoldaki göçüklerden şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 28 Haziran 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Yoldaki bozuk alan trafiği aksatıyor!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine Kadıköy Belediyesinden yanıt geldi: “Habere konu olan yol Fen İşleri Müdürlüğümüzün bilgisi dâhilindedir. İBB’ye hem sözlü hem de yazılı bilgi verilmiştir. Uzunçayır Viyadüğü ve Hızırbey Caddesi’ndeki iyileştirme çalışması tamamlandıktan sonra şikâyete konu olan yol yapılacaktır.” Okurlarımızın şikâyetlerine her zaman yanıt veren Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

Havuzun onarımı yapıldı

Antalya’nın Kepez ilçesinde, Sakarya Bulvarı’nda bulunan Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nin önündeki süs havuzlarının atıl bir şekilde durmasından rahatsız olan okurumuzun bu şikâyetini gazetemizin 25 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Kepez’e yakışmadı!” başlıklı haberimizle duyurmuştuk.  Haberimizin üzerine Belediye süs havuzunun hem bakımını yaptı hem de temizliğini. Kepez Belediyesi ekiplerine teşekkür ederiz.

40 bin balya samanı ücretsiz dağıtıyor

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...