Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Van Büyükşehir Belediyesi araç filosuna kattığı 79 yeni hizmet aracını basına tanıttı. Belediyenin öz kaynaklarıyla alınan ve yaklaşık olarak 54 milyon 200 bin TL’ye mal olan araçlar toplu taşıma ve hizmet filosunun gücüne güç kattı.

Vatandaş odaklı çalışmalarıyla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini ve kapasitesini artırmak için araç filosuna yeni kattığı 54 otobüs ve 25 iş makinesi için tanıtım programı düzenledi. Hizmete giren 40 adet engelli taşımasına uygun alçak tabanlı 8.5 metre ve 10 adet 12 metre uzunluğunda toplu taşıma aracı ile 4 adet Mercedes otobüsün yanı sıra 7 adet kazıcı ve yükleyici, 3 adet sulama  aracı, 1 adet finişer asfalt serim makinası ile 2 adet silindir, 5 adet çift kabinli kamyonet,  2 adet cenaze nakil aracı, 2 adet damperli kamyonet, 2 adet transit araç ve 1 adet kar toplama aracı Vanlıların hizmetine sunuldu.

Haberin Devamı

Törenin açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni alınan araçlarla Van halkına hizmet kalitesini artırdıklarını belirterek, yeni araçların hayırlı hizmetlerde kullanılması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi gücüne güç kattı

‘Hizmetlerimizi daha kaliteli hale getiriyoruz’

Büyükşehir’in araç filosunun güçlendirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Vali Bilmez, “ Van Büyükşehir Belediyemiz hizmet kalitesini ve kapasitesini arttırmak için öz kaynaklarıyla 54 milyon 200 bin TL’ye 79 araç alarak araç filosunu genişletti. Bugün bu araçlarımızı hizmete almanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Yeni aldığımız araçlarımız öncelikle bizim için çok önemli olan toplu taşımada büyük bir rahatlama sağlayacak. Bugün hizmete girecek 40 adet engelli taşımasına uygun alçak tabanlı 8.5 metre ve 10 adet 12 metre uzunluğunda toplu taşıma aracımız farklı mahallelerimizin yükünü hafifletecektir. Ayrıca İran sınırımızdaki Kapıköy ile Van arasında çalışacak 4 adet Mercedes otobüsü de bugün hizmete alıyoruz. Bu otobüslerimiz sürekli ring halinde olacak ve Kapıköy sınır kapısından giriş yapan turistleri ilimize, ilimizden de sınır kapısına gidecek vatandaşları taşıyacak. Bunun yanında ilimizin daha yaşanır ve modern bir kent görünümüne kavuşması için iş makinelerimizin de filosuna güç katıyoruz. Yeni aldığımız 7 adet kazıcı ve yükleyici, 3 adet sulama aracı, 1 adet son teknoloji ile üretilmiş finişer asfalt serim makinası ile 2 adet silindir, 5 adet çift kabinli kamyonet, 2 adet cenaze nakil aracı, 2 adet damperli kamyonet, 2 adet transit araç ve 1 adet kar toplama aracıyla hizmetlerimizi daha kaliteli bir şekilde sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

KIRŞEHİR'DE ÜCRETSİZ FİDE DAĞITIMI

Kırşehir Belediyesi “Ata Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir” diyerek başlatmış olduğu “40 Köy 40 Tohum” projesi kapsamında Cacabey Meydanı ve Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi önünde vatandaşlara ücretsiz fide dağıttı. Kırşehir’in çeşitli köylerinden toplanan domates, biber, patlıcan sebze çeşitlerinin tohumlarından yetiştirilen 135.000 fidenin dağıtıldığı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu burada yaptığı açıklamada, “Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından ilimizin çeşitli köylerinden, büyüklerimizin saklayıp koruduğu yerli tohumlar toplanarak toprakla buluşturuldu. İlimizin iklim ve toprak koşullarına uygun olarak yaklaşık 135.000 adet domates, biber ve patlıcan sebzelerinin yerli tohumlarından ürettiğimiz fideleri Kırşehirli hemşehrilerimize dağıtımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Ata tohumu geçmişimizin zenginliğidir’ diyerek başlatmış olduğumuz ‘40 Köy 40 Tohum’ projemize desteğini ve ilgisini esirgemeyen bütün hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Üreten bir Kırşehir’i hep birlikte inşa ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi gücüne güç kattı

BAŞKAN YAZICI'DAN EĞİTİME DESTEK

Tuzla, Şifa Mahallesi’nde toplam 10 milyon TL bedelle tamamlanan, 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun tabelası asılarak eğitime hazır hale getirildi. Ayrıca, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Barış Manço Ortaokulu’nun tek dersli sisteme geçebilmesi için planlanan 16 derslikli ve 10 milyon yatırımlı ek binanın da temeli atıldı. Törende konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Mimar Sinan ve Şifa mahallelerimizde açılışını yaptığımız okulla birlikte tekli eğitime geçmenin gururunu yaşayacağız. Biz tekli eğitime geçmiş ender ilçelerden biri olmak istiyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi gücüne güç kattı

TAM KAPANMADA ANKARA TEYAKKUZDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17 gün sürecek olan tam kapanma döneminde başkentlilerin güvenli ve huzurlu bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli tüm önlemleri aldı. Ramazan Bayramı’nı da içine alan kapanma sürecinde her türlü şikâyet ve talepler için Başkent 153, 7/24 hizmet verecek. EGO otobüsleri, ANKARAY ve Metro, 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında kapanma muafiyeti olan yolcuların mağdur edilmemesi amacıyla ana hatlarda hizmet vermeyi sürdürecek. AŞTİ’de güvenlik önlemleri artırılırken, ASKİ ekipleri arıza, bakım ve onarım hizmetlerinde sahada görev başında olacak. Kadın Danışma Merkezi, Fen İşleri, Kent Estetiği, Mezarlıklar, Zabıta, Sağlık ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri nöbet tutacak. Halk Ekmek Fabrikası ise 17 gün boyunca ekmek üretimini aksatmadan sürdürecek.

Büyükşehir Belediyesi gücüne güç kattı

ORTADA ÇUKUR VAR, YANDAN GEÇ!

Ankara, Çankaya, Sancak Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, “Cidde Caddesi, 546. Sokak girişindeki kaldırımda uzun zamandır kırık olan ama değiştirilmeyen bu kapağın onarılmasını istiyoruz.  Kaldırımda yürüyen yayalar için tehlike arz ediyor. Bu caddeden sürekli belediye arabaları geçiyor. Bizim gördüğümüzü onlar da görüyor ancak müdahale etmiyor.  Sesimizi duyurmanızı rica ederiz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi yetkililerine duyurmuş olalım.

Büyükşehir Belediyesi gücüne güç kattı

SULTANGAZİ SOKAKLARINA DUBLE KALDIRIM!

İstanbul, Sultangazi, Cebeci Mahallesi, 2564 Sokak’ta oturmakta olan okurlarımızdan Ayhan Yazıcı “Belediye ilginç bir uygulamaya imza attı. Yeni yaptığı kaldırım yolun genişliğinin iki katı boyutunda. Belediye bu kaldırımı yayalar için yapmış gibi dursa da kaldırıma iki sıra arabalar park ettiği için, bırakın kaldırımda yürümeyi, evden çıkamıyoruz. Sizden ricamız, Sultangazi Belediye Başkanı’na sesimizi duyurun lütfen. Kaldırım küçültülebilir veya ağaç dikilebilir, çiçek ekilebilir” dedi. Okurumuzun bu şikâyetini Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a duyurmuş olalım…

Büyükşehir Belediyesi gücüne güç kattı

Belediye beton büzleri unuttu mu?

Ankara Etimesgut Oğuzlar Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, 1564. Cadde ile 1576. Sokak’ın kesiştiği yerde yapılan yağmur suyu ızgara çalışmasından sonra artan beton büzlerin iki aydır kaldırılmadığını belirterek,  bunların ne zaman alınacağını sordular.  Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri okurlarımızın bu sorusuna ne yanıt verecek, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Büyükşehir Belediyesi gücüne güç kattı

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...