Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Haber Türk’te Osman Gençer ve ekibi günlerdir çok güzel bir kampanya yürütüyorlar. “2013’de Türkiye’de yapılacak olan U-20 Dünya Kupası’nda İzmir ve Manisa neden yok?” Adeta iki şehri yönetenlere hesap soruyorlar.
Gençer, bir aydır işin peşini bırakmıyor. Tüm olanaklarını seferber etmiş İzmir’in ve Manisa’nın hakkını arıyor.
Dünya Kupası zevkini Antalya, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Rize, Trabzon ve İstanbul’da yaşayan futbol severler çıkaracak biz televizyonlardan seyredeceğiz.
Şampiyonanın yapılacağı illerde başta oteller olmak üzere restoranlar, taksiciler özetle tüm esnaf bu organizasyonun nimetlerinden yararlanacak biz buralarda o şehirlerin ekonomilerine katkı haberlerini okuyacağız.
Osman Gençer bu konu ile ilgili olarak tüm kent dinamikleri konuşturmuş.
Başta İzmir ve Manisa milletvekilleri olmak üzere iki şehrin Valisi, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, işadamları mangalda kül bırakmamışlar. “Kimseye hakkımızı yedirmeyiz” diye.
Beyler, İzmir’in ve Manisa’nın hakkı yendi ve bitti bile. Atı alan değil Üsküdar’ı, Edirne’yi geçti.
Biz neden devre dışı kaldık sorusunun cevabı çok basit UEFA ve FİFA standartlarında statlarımız yok.
Hemen bir itiraz duyar gibi oldum “Gaziantep stadı İzmir’den kötü” diye.
O zaman zurnanın zırt dediği yer burası olur.
Eğer bizden kötü stat ada sahip olan iller bu şampiyonada var biz yoksak, kusura bakmasınlar başta iki bakanımız, tüm partilere ait milletvekillerimiz, valilerimiz belediye başkanlarımız ve diğer oda başkanlarımız kendilerini sorgulamalılardır.
Futbol Federasyonu eski başkanı Mahmut Özgener “Ben İzmir’i ve Manisa’yı bu organizasyona aldırmıştım benden sonraki yönetim çıkarmış” dedi.
Ben Federasyon’da görev yapan mevcut ve bundan önceki yöneticilerin İzmir ve Manisa düşmanı olduğuna inanmıyorum ama çıkıp İzmir’i neden devre dışı bıraktılar açıklamaları lazım.
Kaldı ki Arif Koşar bir Manisalı olarak yıllardır Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda görev yapıyor. Koşar’ın hem yaşadığı şehre hem de İzmirlilere bir açıklama borcu vardır.
Sevgili Osman, bana göre İzmir’in bu şampiyonanın dışında kalmasının tek sorumluları bu şehre yıllardır doğru dürüst bir stat yapmayanlardır. İzmir’in doğru dürüst bir stadı olsaydı göğsümüzü gere gere hesap sorardık. Zaten devre dışı kalmamızda söz konusu olmazdı.
Yapmayanlar kim dersen, hafızamızı şöyle bir yoklayalım, bu isimler gözümüzün önünden atanmışlar ve seçilmişler olarak geçecektir.
Haber Türk’teki gazeteci dostların dikkatini 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da çekmek isterim. Türkiye bu şampiyonaya da aday olacak ve kazanma şansımızda oldukça yüksek. Yeni bir stat konusunda İzmir böyle uyutulmaya devam ederse o şampiyonadan da dışlanacağımız kesindir.