Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir’e yapılması yılan hikayesine dönen stadın neden Örnekköy’e yapılamayacağını yukarıdaki fotoğraf çok güzel özetliyor. Üç tane futbol magandası rakip takımın taraftarını şehrin göbeğinde katletmek üzereler.
Yılardır televizyonda yaptığımız Haftalık programında ben ve arkadaşlarım İzmir’e UEFA standartlarında bir stat yapılacaksa yeri şimdiki Atatürk Stadı’nın alanı olmalı dedik. Dedik ama dinletemedik.
Bunu şunun için söyledik. Futbolda fanatizm gittikçe artıyor, holigan ve magandalar terör estiriyor. Örnekköy’deki statta Karşıyaka Futbol takımı dışındaki kulüpler maç yapamazlar top oynayamazlar.
Yapamazlar ve oynayamazlar kelimelerini bilerek yazıyorum. “Oynanması veya yapılması zor” gibi kelimelerle konuyu kıvırmıyorum. Kesin ve net söylüyorum.
İzmir’i yöneten hangi Vali veya Emniyet Müdürü “Ben güvenlik tedbirini tam olarak alırım, Örnekköy’de olay çıkartmam, maçlar rahat oynanır” derse o kişinin İzmir’i ve İzmirli fanatikleri ne kadar tanıdığının sorgulanmasını isterim.
Bu tıpkı şuna benzer Galatasaray’ın maçlarını Kadıköy’de oynaması. Hangi babayiğit böyle bir şeyi göze alabilir. O zaman İzmir’i yönetenlere sormak lazım “Göztepe maçlarını nasıl sağlıklı bir şekilde Örnekköy’de oynayacak?”
Karşıyakalılar hemen alınıp kızmasınlar, Örnekköy’deki stat onların hakkıdır ve zaman geçirilmeden yapılmalıdır. Nüfusu 300 bini aşan Karşıyaka’nın 20-25 bin kişilik stat da kendi maçlarını oynamak istemesi doğaldır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun güneye ve kuzeye iki stat projesi doğrudur ve bu semtlerdeki takımların ihtiyacını çok güzel karşılar.
Ben ve birçok gazeteci arkadaşım olması gerekeni defalarca yazdık ve söyledik.
Güvenlik açısından, ulaşım kolaylığı bakımından İzmir’in tüm semtlerine ve kulüplerine eşit uzaklıktaki Atatürk Stadı ya tamamen yıkılır yerine 50-55 bin kişilik yepyeni bir stat yapılır veya tıpkı Berlin Olimpiyat Stadı gibi revize edilir bazı değişikliklerle İzmir’e UEFA standartlarında bir stat kazandırılır.
Son TSYD Kupası karşılaşmalarında görülmüştür ki İzmir Emniyeti şehir merkezindeki bir karşılaşmada bile olaylara tam hakim olamamıştır. Şimdi bizi yönetenlere yeniden Örnekköy’de oynanacak Göztepe, Altay veya Buca maçlarında güvenliği nasıl sağlayacaklarını sormak isterim.
Bu işin doğru adresi Atatürk Stadı’nın olduğu alandır. Bildiğim kadarıyla Başbakanımız da İzmir’e yeni bir stat yeri için bu alanı birkaç kez ilgililere adres olarak göstermiştir.