Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Göztepe, Trabzon-spor’u yenerek 3 puanla tanıştı. Göztepe bu maçta sadece 3 puanı kazanmakla kalmadı, gelecek adına camiasına büyük umut verdi. Maçın kritiğini yapacak olursak...

- Göztepe’nin maç boyunca takım olarak yüksek kapasite ile hiç tempoyu düşürmeden; istekli, arzulu ve enerjik bir oyun anlayışı vardı.

- Maç öncesi kaleci Beto’nun sakatlanması sonrası Günay Güvenç kaleyi teslim aldı ve görevini de yaptı.

- Defansın merkezindeki Kadu, bana göre savunmanın dev adamıydı. Dayanıklı ve fiziksel olarak güçlüydü. Çok iyi oynadı. Merkezdeki diğer stoper Peymeres ise vasatı yine aşamadı. Yerine giren Hakan Çinemre ise hırslı ve cesurdu.

Haberin Devamı

- Sabri, bir bekten çok daha fazlasıydı. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. 3. golün de yaratıcısıydı. Traore, ilk defa oynamasına rağmen görevini yaptı, gelecek için umut verdi.

- Göztepe’nin bu maçta en büyük avantajı orta alanıydı. Doğru oyun anlayışı, üretken yapısıyla 3 puanda önemli bir rol oynadı.

- Rotman’ın orta alanda mücadele anlayışı üst düzeydeydi. Scarione iki yönlü oynadı, maç boyunca gayretliydi. Castro’nun oyun görüşü üst düzeydeydi. Maç boyunca rakip savunma arasına sızması, dripingleri, sakin ve doğru oyunu ile Trabzonspor’un dengesini bozdu.

- Hücumda Jahovic, Ghilas ve Tayfur 3 golün sahipleri olarak maçın neticesini Göztepe adına değiştirdiler. Çok pozisyona girdiler, bilinçli oynadılar. İlk yarıda Jahovic iki net pozisyonu kaçırırken, Ghilas Trabzonspor defansını zorladı. İkinci yarı da Trabzonspor stoper Uğur’u çıkarıp, 3’lü defansa dönünce hücum hattı hızlı, doğru ve öne oynayıp birçok gol pozisyonu buldu. Tayfur’un müthiş performansı ve attığı golle alkışı haketti.

Göztepe takım halinde mental ve fiziksel açıdan üst düzeydeydi. Doğru oynadı. Bu maçta, sadece mücadele etmedi. Yaptığı presle orta sahada hep varlığını hissettirdi. Topu kaptıklarında da derinleme paslarla Trabzonspor kalesinde tehlikeler yarattı. Elbette her yeni kurulan takımın olduğu gibi Göztepe’nin eksiklikleri var. Ancak uyum sürecini Trabzonspor maçında görüldüğü gibi hızla aşıyor.

Haberin Devamı

- Göztepe, Teknik Direktörü Tamer Hoca tarafından doğru yönetiliyor.

Göztepe maçlarında heyecan, üst düzey motivasyon ve inanç görebilirsiniz. Birde Gençlerbirliği maçında seyircisine de kavuşunca, Göztepe’yi seyretmek bir keyif olur inancındayım.