Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Göztepe ile Alan-yaspor, maça dikkatli ve dengeli bir oyun tarzıyla başladı.Göztepe, 1. yarıda topa daha hâkim olmasına rağmen pozisyon yaratamadı, hücumda çoğalamadı. Alanyaspor’a karşı etkili baskıyı kuramadı, pozisyon bulmakta zorlandı.

Karşılıklı temposuz oyun nedeniyle pozisyon kısırlığı yaşandı. Başta Deniz Kadah olmak üzere hücum oyuncuları hareketsizdi. Hücumda çoğalamadılar ve üretkenlik açısından etkisizdiler.

Göztepe’de sağ bek Gassama canlı, ataktı. Eski takımı Alanyaspor’un seyircisinin yaptığı baskıya rağmen maç boyunca hızlı ve etkili ataklar geliştirdi.

Haberin Devamı

Göztepe, maçın ikinci yarısında ilk yarının aksine yaptığı etkili pres ve coşkulu oyun anlayışıyla oyuna ağırlığını koydu.Bu süreçte Tayfur ve Yasin iki net gol pozisyonunu kaçırdı. Göztepe’nin yeni transferi Jerome, oyuna girdikten sonra boş alanlar aradı, hücüm açısından hep aksiyon içindeydi. 70. dakikada koşu yoluna atılan topla buluştu, önce şutunu Alanyaspor kalecisi Ufuk kurtardı; dönen topu da auta attı.

Jerome’nin kaçırdığı bu gol sonrası futbolda atamayana atarlar kuralı işledi. Alanyaspor’da oyuna girdikten sonra etkili olan Efecan (Göztepe’de oyunda en büyük problem olan hücuma çıkarken kaptırılan top sorunu devam etti) Yasin’den kaptığı topu Maniatis’le buluşturdu ve Alanyaspor 1-0 öne geçti.

Göztepe, yediği gol sonrası tüm riskleri aldı, daha hızlı oynadı, oyunu rakip alana yıktı.

5 dakikalık uzatmada önce Yasin, sonra Titi’yle mutlak iki golü kaçırdılar, bu kadar kaçırılan net fırsatlar, Göztepe adına bu maçın olumsuz hikâyesini oluşturdu.

Olmadı Göztepe...