Gözde Yener Birman

Gözde Yener Birman

gozdeyener1@hotmail.com

Tüm Yazıları

Bakımlı olmak gerek. Zamana yenilme den, stresle baş ettiğimiz bu günlerde, koşturmaların içinde kendimize zaman ayırıp daha zinde ve her daim bakılı olmak mümkün... Çok sevdiğim arkadaşım, yılların güzellik uzmanı, Clinic A Plus’ın uzman estetisyeni Berna Savaşan’la ameliyatsız güzelliği konuştuk. En hızlı ve en etkili yöntemleri, son dönem moda olan kolajen takviyelerini, yaza girerken merak edebileceğiniz tüm güzellik önerilerini, Sevinç Pastanesi’nin muhteşem lezzetleri eşliğinde kendisine sizin için sordum. Muhteşem bir Pazar olsun!

Haberin Devamı

Berna Hanım, kaç yıldır güzellik sektöründesiniz? Yaz geliyor, saklı vücutlar ve solmuş ciltler bakım istiyor. Yaza girerken cildi canlandırmak için ne önerirsiniz? Ve gençleşmede ameliyatsız en son gelişmelerden bize bahsedebilir misiniz?

23 yıldır sektördeyim Gözde Hanım. Yazın cildimiz güneş, havuz ve deniz gibi pek çok dış etkene maruz kalarak son derece olumsuz etkilenmektedir. Dolayısıyla, cildimizi bu hasarlardan koruyacak vitamin ve nem takviyesini yapmak, elastikiyet kaybını engellemek için de hyaluronic asit takviyelerini yapmalıyız.

Cilt gençleştirmede sektör çok hızlı yol alıyor. İlerleyen teknoloji, kozmetolojiyi de olumlu yansıyor.

Ameliyat olmaktan korkan ya da sağlığı buna elverişli olmayan kişiler, girişimsel olmayan yöntemleri tercih edebiliyor. Bunların başında lazer, biofotontedavileri, ultrason ve radyofrekans temelli yöntemler geliyor.

Kolajenin önemi

Spor yapmadan sıkılaşmak mümkün mü?

Yüz ve vücut elastikiyet kaybının iki ayrı nedeni vardır.

1. Kas doku güçsüzlüğü, evet bu durumda vücudumuz için mutlaka spor yapmalıyız. Yüz bölgesi kas gücünü artırmak içinse myolifting kullandığımız bir yöntemdir.

2. Cilt-cilt altı elastikiyet kaybının diğer ve en önemli nedeni, cildimizin sıkılığını, gerginliğini, tonusunu veren kolajenelastin tabakanın yaş nedeniyle kalitesinin bozulması ve miktarının azalmasıdır. Bunun için bilimselliği kanıtlanmış, kolajen aktivasyonunu sağlayan ışık kaynakları ve lazer teknolojilerini (kolagen yatağı, BBL, emerge, tixel vb.) kullanmaktayız.

Haberin Devamı

Gündemde olan kolajen takviyesi mümkün mü?

Kolajen, bağ dokumuzun fibroblast hücreleri tarafından üretilen ana yapı malzemesidir. Bağ dokusunu duvara benzetirsek, kolajen bu duvarın tuğla taşları olmaktadır. Yıllar geçip yaş ilerledikçe kolajen üretimi azalmakta ve geride kalan kolajenin de kalitesi bozulmaktadır. Cildin zamanla kolajen yapımında azalmasından dolayı, gevşeme-kırışma-gözenek gibi yaşlılık belirtileri ortaya çıkmaktadır.

Kolajen üretiminin herhangi bir uyarıyla artırılmasına kolajen indüksiyonu denir. Bunlar mekanik kuvvetler, moleküler faktörler ya da farklı enerji kaynakları yoluyla yapılabilir.

Ağızdan alınan kolajen takviyeleri, kişiye ait metabolik farklılıklar ve oluşabilecek sağlık sakıncaları nedeniyle, doktorunuz ile ortak planlanarak tekli ya da kombine işlemlerle kolajen yapımınız en ideal şekilde yapılandırılır.

Açık tenliler avantajlı

Her cilt, aynı tedaviye aynı şekilde cevap veriyor mu? Ve hangi cilt tipi daha olumlu sonuç veriyor?

Haberin Devamı

Her cilt, yapılan uygulamalarda elbette fayda sağlar. Ancak bu fayda oranı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Örneğin, açık tenli kişiler bazı tedavilerde daha avantajlı olabiliyor.

Bir kadın her yıl rutin olarak ne gibi bakımlar yaptırmalıdır ve bunun maliyeti nedir?

Kişiler, iyi hal durumlarını korumak için düzenli olarak Cilt Bakımı Koruma programları uygulayabilir. Mevsim dönüşlerinde de vitamin, hyaluronic asit takviyesi yaptırabilirler. Cilt koruma paketi dediğimizde, yıllık maliyet 1000-1500 lira arasındadır.

Gençleştirmede son trend nedir?

Gençleştirme dediğimizde, şu an trend uygulamalarımız BBL-emerge fraksiyonel lazer-tixel-cologen yatağıdır.

BBL, Stanford Üniversitesi’nin Genç Kalmanın Formülü üzerine yapmış olduğu özel bir çalışmanın ürünüdür. ABD ve Avrupa’da uzun süredir kullanılan yöntemi, yüz, boyun, dekolte, karın ve el gibi bölgelerde sıkılaşma, cilt tonu eşitleme, damarsal lezyon, akne tedavisinde tercih edebiliyoruz.

Sistem, sadece cilt problemlerine odaklanmıyor, aynı zamanda cildi total olarak yeniliyor ve onarıyor.

‘Bir haftada etki eder’

Emerge fraksiyonel lazer ise, kirpik diplerine 1 mm’ye kadar girebildiğimiz, gözaltı morlukları, göz çevresi kırışıklıkları ve torbalanma şikâyetlerinde kullandığımız FDA onaylı bir lazer cihazıdır. Her cilt tipine güvenle uyguladığımız sistem, cildi yaralamadan tedavi eder. Sadece göz çevresinde değil, boyun, dekolte el üzeri ve dudak üstü çizgilerinde de kullanabiliyoruz.

Bilimsel etkinliği kanıtlanmış olan tixel‘i de doğal olarak cilt yenilemede, ve skar tedavisinde kullanıyoruz. Bu uygulama, cildi soymadan cilde gerginlik kazandırırken, kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Göz çevresi, boyun dekoltede kullanılır.

Bir diğer uygulama ise kolajen kabinidir. Bu yöntem, NASA tarafından geliştirilmiştir. NASA’nın yerçekimsiz ortamda yara iyileşmesini artırmak ve uzayda daha hızlı bitki büyümesini sağlamak için kullandığı teknoloji artık güzellik sektöründe kullanılıyor. Uygulamayla hedef, kolajen üretiminden sorumlu olan fibroblast hücrelerinin ürettikleri kolajen miktarının ve kalitesinin artırılmasıdır.

‘Geride değiliz’

Neden İstanbul yeni gelişmeleri takip konusunda İzmir’den daha önde? Avrupa’da olan bir gelişme bize ne kadar sürede geliyor?

Ben İstanbul’dan çok da geride olduğumuzu düşünmüyorum. Artık İzmir’de technobeauty alanında sektörün yakın takipçisi. Kliniğimizde de İstanbul’la eşzamanlı pek çok beauty teknolojik cihazları kullanıyoruz.

Hangi yaşta kapınızı aşındırmaya başlamalıyız?

Yağlanma ve akne gibi sorunların oluşumunu engellemek için ergenlik döneminde, anti aging’e yönelik ise 30’lu yaşlarda diyebiliriz.

Yaşlı cilt size göre nedir?

Yaşlı cilt, kişinin yaşlanmasıyla ilgili değil, cildin yaşlanmasıyla ilgilidir.

‘Su, yeterli değil!’

Cilt bakımıyla ilgili yanlışlar nelerdir?

Su, temizliğin en önemli parçası, ama yeterli değil. Cilt tipine uygun bir temizleyici kullanılmalı. Yağlı ciltler, hangi ürünü kullansam sivilce yapıyor diye nemlendirici kullanmaz. Fakat, yağ ile nem farklı şeylerdir. Cilt, yağlı ve sivilceli olup aynı zamanda nemsiz olabilir. Bu nedenle yağ içermeyen, nem veren ürünler kullanılabilir.