Gözde Yener Birman

Gözde Yener Birman

gozdeyener1@hotmail.com

Tüm Yazıları

29 Nisan’daki TEV Umut Konseri’yle başarılı ama olanaktan yoksun öğrencilere bu yıl da destek olacaklarını belirten İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Soybayraktar “Selami Şahin’in de yer alacağı geceye tüm eğitim sevdalılarını bekliyoruz” dedi

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 29 Nisan Pazartesi günü 20.00’de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ‘TEV Umut Konseri’yle her yıl olduğu gibi gençlerin okuması için yine kolları sıvadı. İzmirli başarılı hanımların gönüllü olduğu, Mozart Akademi’nin değerli hocalarının desteğiyle sahne alacak olan TEV Eğitime Destek Korosu’na bu yıl sanatçı Selami Şahin eşlik edecek. TEV İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Soybayraktar’la Sevinç Pastanesi Sohbetleri’nde bu organizasyonu konuştuk...

Haberin Devamı

- Kaç yıldır TEV’desiniz? Bu vakfın dinamiklerinden söz edebilir misiniz?

Sekiz senedir TEV’deyim ve ne mutlu ki bu ailenin bir parçasıyım. Bizler çalışanlarımızla, öğrencilerimizle ve bağışçılarımızla kocaman bir aileyiz. Köklerimizden aldığımız motivasyonla faaliyetlerimizi gelecek yıllara daha güçlü bir şekilde taşımak için çalışıyoruz. 52 yıldır yetenekli ve başarılı gençlerin eğitimi için burs sağlamanın yanı sıra, onlarla ülkemizin gelişimine hizmet etmek, eğitimle ulaşılacak çağdaş yarınlara katkıda bulunmak için yeni fikirler üretiyor, projelere imza atıyoruz. Kuruluşumuzdan bu zamana İzmir’de 30 binin üzerinde öğrencimize burs sağladık.

- Vakfa bağış yapmak isteyenlerle anlaşmanız nasıl oluyor? Bütçesi kısıtlı olanlar için alternatif önerileriniz var mı?

Maddi olanağı kısıtlı ama başarılı birçok gencimiz var ve onların eğitimine destek olmak isteyen bu kişilerin varlığı bizler için çok önemli. Bu duyarlı kişilerin hedefe odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir platformda, küçük büyük dilediği rakamda bağış yapmasını sağlayacak bir sistemimiz var. Gençlere umut olmak isteyen herkes vakfımıza bağış yapabilir. Doğum günlerinde hediye yerine bağış yapmak isteyerek vakfımızda fon açan isimlerden hibe ve vasiyete uzanan geniş bir bağışçı yelpazemiz var. Vasiyet ve hibe bağışları, önemli kaynaklarımız. Bağış yapmak isteyen bir kişi, sağlığında düzenleyeceği vasiyetnameyle herhangi bir mal varlığını vakfımıza bağışlayabilir. Taşınır veya taşınmaz mal da şartlı ya da şartsız olarak vakfımıza bağışlanabilir. 52 yıldır, aralarında Zeki Müren, Safiye Ayla, Ahmed Adnan Saygun, Ferdi Özbeğen ve Macide Tanır gibi, vasiyet ve hibe yoluyla yaklaşık 1500 bağışçımız vakfımıza mal varlıklarını emanet etmiş. “Ben bir öğrenci okutmak istiyorum” diye gelen her kişi, maddi imkânlarına göre bir burs fonu açıp öğrenci okutabiliyor ya da bütçesine göre belirlediği herhangi bir burs fonuna katkı sağlayabiliyor. Kurumlar da bu burs fonları ve sosyal sorumluluk projeleriyle vakfımıza destek olabiliyor. Bunların yanı sıra özel ve mutlu günler için (doğum günü, nikâh, Anneler Günü, Babalar Günü, bayram vs.) ‘Bir Dünya Çiçek’ konseptimizle hediye kartlarımız, 2 ve 3 boyutlu çiçeklerimiz bulunuyor. Evlenmek isteyen duyarlı çiftlerimiz de davetiyelerini ve hediyelerini sunduğumuz alternatiflerden seçerek ve vakfımıza bağış yaparak eğitime destek verebiliyor.

Haberin Devamı

Bu konsere gelin eğitime destek olun

Haberin Devamı

Müzik ziyafeti

- Gelenekselleşen konseriniz, 29 Nisan’da yine yüzlerce gencin yüzünü güldürecek...

TEV Umut Konserimiz için yine çok heyecanlıyız. Kuruluş yıldönümü etkinliği olarak 7 sene önce başladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz bu konserimizle artık daha geniş kitlelere ulaşıyoruz. İzmirli başarılı hanımlar, TEV Eğitime Destek Koromuzda gönüllü olarak, birçok fedakârlıkla yer alıyor. Bu konser için profesyonel olarak eğitim alıp yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bu sene Mozart Akademi’nin değerli hocalarıyla, yine çok iyi hazırlanarak bizlere müzik ziyafeti yaşatacaklar. Selami Şahin, hem o unutulmaz şarkılarını seslendirecek hem de koromuzla birlikte performans sergileyecek.

- Kimler destek oluyor?

Birçok kişi ve kuruluş, İzmir’in önemli firmaları bize destek oluyor. Norm Holding ana sponsor, Dokay Filo gümüş sponsor, Luna Elektrik A.Ş., Sarıgözoğlu A.Ş., Ben Boru A.Ş. bronz sponsor, Bortar Group, Seçsan Yemek, Ontur Otel ve Mozart Akademi de destek sponsorları... Davetiyelerimizi edinip geceye katılacak tüm yardımseverler de en değerli destekçilerimiz olacak.

‘Yeni kaynaklar önem taşıyor’

- Başka projeleriniz var mı?

Küçük ve bireysel bağışçılık alanında yaratıcı yeni kaynak modelleri uyguluyor, trendler geliştiriyoruz. Her adımımız, daha büyük ve hızlı bir değişimin ışığı oluyor. Kuruluş yıldönümü konserlerimiz ve TEV Eğitime Destek Koromuz ile başlattığımız bu önemli etki, bunun en güzel göstergelerinden biri. İzmir olarak önemli bir örnek teşkil ettiğimize ve marka yarattığımıza inanıyorum. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerinde önemli bir rol oynayacak olan ‘Meslektaşını Okut’ projesini kısa zamanda hayata geçireceğiz. Öncüsü olduğumuz, cenazelerde çelenk bağışı uygulamasının bir benzerini mutlu günlere taşımak hedefiyle yeni bir gelenek başlattık. Her yıl okutulan toplam öğrenci sayısının üçte biri, cenaze çelenklerinin bağış gelirleriyle gerçekleşiyor. ‘Bir Dünya Çiçek’ projemizle düğün, açılış ve kokteyl gibi davetlere çiçek yerine, TEV mutlu gün çiçeklerinden gönderen kişi ya da kurumlar sayesinde eğitime yeni kaynaklar yaratılıyor. Şu anda alternatif kanal gibi gözüken törenlerde TEV Bir Dünya Çiçek bağışlarını da gelenekselleştirmek istiyoruz.