Merhum Nejat Eczacıbaşı “İKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı)” ile Türkiye’de büyük ve kalıcı bir yapıtın altına imza atmıştı.
Ondan bayrağı -o da görünmezler gezegenine geçen- Şakir Eczacıbaşı aldı.
Vakfı bir süredir Nejat Bey’in oğlu Bülent Eczacıbaşı çıtayı yüksekte tutarak sürdürüyor.
Ve... Oya Eczacıbaşı...
Strasbourg’da üniversite sonrası eğitimimi yaparken bir yandan da TRT’nin Avrupa Konseyi muhabiriydim.
Oya da henüz ilkokuldaydı.
Babası Ankara Hukuk’tan hocam Prof. Turhan Esener de Strasbourg Üniversitesi’nde ders veriyordu.
Oya’yı o yıllardan hatırlıyorum.
Yıllar geçti, Bülent’le evlendiler.
Ailenin “sanata katkı” geleneğini Oya Eczacıbaşı “İstanbul Modern”i kurarak ve bugünlere getirerek sürdürdü.
Büyük bir boşluğu doldurdu.
Açılışta vardım. Alkışlamıştım.
Geride kalan hafta İstanbul Modern’in 10’uncu yıldönümü davetindeydim.
Gene alkışladım.
Kanat Atkaya, şef Murat Bozok, Galip Yorgancıoğlu, Gözdem Gürbüzaçık, Mehmet Yılmaz,
Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök, Vahap Munyar ve piramidin tepesinde Sedat Ergin...
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ÖZKÖK
FOTOĞRAFA bakınız.
Bir reklam karesi gibi düzenlenmiş. Profesyonel dokunuşu hissediliyor.
Evet, doğru.
Hepimizin yerlerini, duruşlarını, hatta nereye bakacaklarını bile Ertuğrul Özkök tek tek belirledi.
Kameranın yüksek çekim yapmasını da...
Mey İçki’nin “International Wine & Spirits Academy” merkezindeydik.
Mey’in CEO’su Galip Yorgancıoğlu gene bizi bir araya toplamıştı.
Bu akademide içki hazırlamadan şarap derslerine, mutfak sanatlarına kadar eğitim programları uygulanıyor.
Şef Murat Bozok’un eğitimine katılmak ayrıcalıktır.
O gece önce şarap tadımları yaptık.
Sonrasında da Murat Şefin lezzetlerinde o şarapların eşliğiyle damak şöleni...
ÖRDEK GECESİ
FRANSIZ Sarayı’nda bir
“ördek lezzetleri” gecesi.
Ev sahibi İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach güzel Türkçe konuşuyor, eşi de Osmanlı dönemi edebiyatında uzman.
Eşinin büyük babası Fransa’nın İstanbul büyükelçisiymiş ve ne ilginçtir ki büyükbabanın görev yaptığı ve ikamet ettiği Fransız Sarayı’nda şimdi onlar var.
Gecenin yemekleri ve servisi Özyeğin Üniversitesi Mutfak Bölümü öğrencilerinden, bölümün bir adı da “Le Cordon Blue...”
Hocaları ise Master Şef Gilles Company...
Ördek temalı yemekler nefisti.
Türk mutfak lezzetleriyle harmanlanmış özel lezzetler sunuldu.
Örneğin “Tahin Pekmez Soslu Ördek Köftesi...”
Günümüzde Le Cordon Blue, 20 ülkede 50’yi aşkın uluslararası okulda, yılda 20 bin öğrenciye eğitim veriyor.
Özyeğin Üniversitesi de bunlardan biri. Hüsnü Özyeğin bankacılık gibi gibi eğitimde de “mükemmeliyetçi.”
Nebahat Çehre ve Zeynep Tosun arasında jüri üyesi olmak...
DERİYE DOKUNUŞLAR
DERİ Sanayii, Deri Konfeksiyon ve İhracatçıları “Türkiye’nin genç tasarımcılarına şans vermek” amacıyla bir yarışma düzenlediler.
Organizasyonu da Başak Dizer ve Deniz Marşan’a emanet ettiler. Bu iki genç kadın “Aşk-ı Memnu”dan tutun da çok sayıda dizinin ve filmin giysilerine imza atan ve bir de önemli tasarımları, markaları vitrinleyen başarılı girişimciler.
Four Seasons Boğaz’daki “defile/yarışma” genç tasarımcıların iddialı çalışmalarını podyuma taşıdı.
Ben de jürideydim.
Nebahat Çehre ve Zeynep Tosun’un arasındaydım. Keyifliydi.
Kazanan genç tasarımcı dünyanın en iyi tasarım mabetlerinde eğitim alacak.
İhracatta Türkiye artık en büyük katma değeri oluşturan “tasarım” eşiğini aşmak zorunda.
Portaxe’ın muhteşem manzarasında Betül Demir ve Gökhan Alkan ile keyifli müzikli sohbet...
Mikrofon Biberon..
Bir albüm ve bir dizi...
Şeffaf Oda’nın konukları, Tarafsız Kalamıyor Aşk albümüyle başarılı sanatçı Betül Demir ve “Kocamın Ailesi” dizisinin Tarık’ı Gökhan Alkan...
Betül Demir opera-şan eğitimi almış.
Şarkı söylemeye 1 buçuk yaşında başlamış.
Onu 5-6 yıl önce tanımıştım. O günden bugüne hep çıtayı yükseltti.
Enerjisi, yorumu ve sahnesine alkış.
“Kocamın Ailesi” dizisinin Tarık’ını ideal eş, ideal damat, hatta ideal insan olarak görüyor izleyici.
Böyle adamlar çok olmasa da Tarık’a çok benziyor Gökhan Alkan.
Gökhan, Muhteşem Yüzyıl’daki Şah Tahmasb rolünde de başarılıydı.
Otomotiv Teknolojileri Öğretmeni, Dış Ticaret ve Pazarlama mezunu.
Gökhan, Betül Demir’in “İnleyen Nağmeler ve Senden Aldım Sana Verdim” şarkılarından sonra aşk tarifi de yaptı.
Gökhan, şiir de yazıyor.
Şan dersleri alıyor. Sesi de güzel.
Tadım masasında otel müdürü Aykut Korkmaz, Sermet Severöz, Merve Seçkin (kurumsal iletişim), Accord iletişim ajansından Sema Demiral, Ali Esat ve bizi bir araya getiren Elif
Gökoğlu...
YANNİS’İN TRÜF DONDURMASI
INSTAGRAM hesabıma üstü çikolata kaplı bir dondurma “videosu” koydum; “Beyaz Trüf Dondurması...”
En fazla tıklananlardan biri oldu.
Sanki bakanlar da lezzeti hissetmişler. İstanbul Bomonti Hilton “The Globe Retaurant” Şefi Yannis imzalı bu dondurmanın tadı hâlâ damağımda. O gece bir tadım menüsüyle Nirvana’ya yaklaştık.
Hilton Bomonti sadece İstanbul’un değil, belki de Türkiye’nin en büyük kapasiteli kongre salonuna sahip.
Spası, kapalı ve açık yüzme havuzları, 34’üncü kattaki İstanbul manzarası sunan “Bar Cloud 34” ile İstanbul için önemli kazanım.
Bizi bir araya getiren otel müdürü Aykut Korkmaz ve her şeyi ince ayarlı düzenleyen Elif Gökoğlu’na teşekkürler...
Özay Şendir
Ayıplı bir tartışma, 'işine yarayacak'
14 Mayıs 2025
Didem Özel Tümer
Türk şirketlere BAE’de finansa erişim kolaylığı
14 Mayıs 2025
Abbas Güçlü
En son imparator!
14 Mayıs 2025
Ali Eyüboğlu
EOKA’nın köyünde ölümle burun buruna! Neşe Karaböcek’ten Kıbrıs anıları…
14 Mayıs 2025
Dilara Koçak
Yaz gelmeden detoks değil, denge zamanı
14 Mayıs 2025