PİLOTLARIN güzel bir söylemi var. “Aşağıda ipini tutan biri yoksa uçurtma savrulur...”
Pilotu, aşağıda ipi tutmakta olan eş, çocuklar ya da sevgili daha dikkatli olmaya şartlandırır.
Trapezdeki “güvenlik ağı” gibidir.
Aslında...
Hepimiz birer uçurtmayız. İpimizi tutan sevdiklerimize ihtiyacımız var.
Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yılı...
Anadolu Kartalları sinemalarda...
Yönetmen koltuğunda Eşkıya, Gönül Yarası filmlerinin yapımcısı, Her şey Çok Güzel olacak, İnşaat ve Kabadayı filmlerinin yönetmeni Ömer Vargı...
ODTÜ’den optik mühendisi diplomalı ve daha üniversitedeyken tatillerde Yılmaz Güney’in çalışmalarında staj yapan Vargı gene başarılı.
Filmde, pilot olmaya hazırlanan 5 gencin öyküsü anlatılıyor.
Birçok ilk ve yenilik yer alıyor.
Bunlardan biri çekimler için bir Learjet 25B kiralanmış olması. Altı kişilik ekibiyle dünyada iki özel çekim jetinden biri olan Learjet; daha önce Iron Man, Transformers 1 ve Air Force One gibi dünyaca ünlü Hollywood filmlerinde kullanıldı.
Dünya hava çekimi tarihinde yapılan en yakın plan çekimler, Anadolu Kartalları filminde gerçekleşmiş.
ŞARAPLA DANS
DOLUCA Şarapları’nın prensesi Sibel Kutman’ın eğitimi danstır. New York’ta okulu bitirdikten sonra gelir ve yaşam planında hiç olmadığı halde aile işi olan şarapçılıkta bulur kendini.
Böylece “kadehlerle dans” yaşamı başlar.
Şarap üretiminin her aşamasında derinleşmiştir.
Çarşamba gecesi Gümüşsu-yu’ndan denizi kucaklayan Topaz’da Sibel Kutman “TUĞRA” serisine eklediği “Boğazkere kupajı” için tadım yaptırdı.
Anadolu’nun en değerli üzümlerinden Kalecik Karası ve Öküzgözü’nden sonra Boğazkere de Türk şarapçılığında iz bırakacak lezzet.
Topaz’ın denizle dudak dudağa ön masaları her yıl 29 Ekim geceleri çoğu İstanbul’da yaşayan yabancılar tarafından çok önceden kapatılır.
29 Ekim havai fişek gösterileri ve donanmış ışıl ışıl tekneler o masalardan seyredilir.
Öğrendim ki, şenlikler iptal edildiği için bu defa öyle haftalar öncesinden masalar kapatılmış değil.
PKK’nın saldırılarıyla toprağa verdiğimiz şehitlerimiz ve ardından Van depremiyle içlerimize çöken büyük acı, şenliklerin iptal edilmesine neden oldu.
Ancak...
Cumhuriyet Türkiye’nin en büyük projesidir.
Mutlaka havai fişekler atmak, bando mızıka şart değil ama bu çok anlamlı ve önemli günün törenlerle anılmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı ve her ilde valilerin davetler yapmaları gerekirdi.