Çiçekli Mumlar Sokağı, Yılmaz Karakoyunlu'nun yeni romanı. Doğan Kitapçılık tarafından yayımlandı. Bir haftada ikinci baskısı tükendi. Bu yeni romanında Yılmaz Karakoyunlu, "gerçek bir hayat hikayesi"nin etrafında dolanarak 1900 yılının hemen öncesi ve sonrasında Batum ile İstanbul'u anlatıyor.
Gerçek hayat hikayesi "Mülazım İsmail Halit Beşiktaş"ın hayat hikayesi. "Yüzbaşı Reşit, iki erkek kardeşi Ruslar tarafından kesilince, kız kardeşi Gülistan'ı yanına alarak Batum'dan İstanbul'a gelir. Sarayda görev alır. Kız kardeşi Gülistan'ı Yıldız Sarayı Telgrafhane Müdürü Tevfik Bey ile evlendirir. Tevfik Bey genç yaşta ölür. Tek çocukları Halit Bey'i Gülistan Hanım büyütür. Halit Bey, Harbiye'yi bitirir. O yıllarda Osmanlı İmparatorluğu çalkalanmakta, İstanbul kaynamaktadır. Genç Osmanlı zabiti Halit Bey "Teşkilat - ı Mahsusa"ya katılır. Teşkilat - ı Mahsusa onu Trablusgarb'da görevlendirir. Trablusgarb dönüşü son Osmanlı Şehzadesi Abid Efendi'nin yaverliğine getirilir.
İstanbul'un işgali ve Milli Mücadele'nin başlaması ile Halit Bey "Anadolu"ya geçmeye karar verir. İstanbul'dan "Anadolu'ya silah gönderenler"le birlikte olur. Bir şafak vakti kendisine verilen yeni bir hüviyet ile "Kereste Tüccarı Selanikli Mustafa" hüviyeti ile, İstanbul'dan hareket edip, İnebolu'ya uğradıktan sonra Samsun'a gidecek olan tekneye biner. Artık Mustafa Kemal için çalışacaktır.
Yılmaz Karakoyunlu, bu gerçek hayat hikayesinin etrafını oya gibi işlemiş. Geniş tarih bilgisi ve kültürü ile dönemin renkli yaşamını yazıya dökmüş. Hikayenin etrafını aşk, şehvet, ihanet, şiir, şarkı ile bezemiş. Gerçek hayat hikayesinin etrafına yüzlerce hayat hikayesi serpiştirmiş. İnsanı sıkmadan, konudan konuya atlayarak okutma becerisini ortaya koymuş.
Sayın okuyucularıma "Çiçekli Mumlar Sokağı"nı tavsiye ediyorum. Ama bu "tavsiyeyi yaparken ve de romanı överken tarafsız olmadığımı" açıklamak zorundayım. Çünkü romandaki gerçek hayat hikayesi, benim babam "Mülazım İsmail Halit Beşiktaş"ın hayat hikayesi.