Hakan Atis

Hakan Atis

info@hakanatis.com

Tüm Yazıları

İZKA deniz teknolojilerine yönelik girişimleri desteklemek amacıyla önemli bir adım attı. Yenilikçi ve yerli proje üreten girişimcilere 2 milyon TL’ye kadar hibe desteği sağlanıyor.

Türkiye’de 26 kalkınma ajansı var. Her biri bulundukları bölgenin yanı sıra ülke ekonomisi için can suyu sağlıyor. Bu nedenle onları önemsiyorum ve destekliyorum. Ege’nin incisi İzmir, deniz ekolojisi ve teknolojileri alanlarında müthiş potansiyele sahip. Bunu keşfeden İZKA, “proje sizden, hibe bizden” diyor. “Yeşil ve Mavi Dönüşüm Destek Programı” adı altında sürdürülebilir üretim tekniklerini ve buna yönelik milli teknolojileri yaygınlaştırmayı amaçlayan projelere 2 milyon liraya kadar hibe desteği veriliyor. 

Haberin Devamı

Başkent kulislerinden edindiğim bilgiye göre, yenilik, verimlilik, istihdam ve uluslararası rekabet gücü oluşturacak alanlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yurt genelinde yakından takip ediliyor. İzmir de bu süreci doğru analiz eden, fırsatları yakalamak için hızlı koşan kentlerin başında geliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in öncülüğünde yaratılan pozitif iklim, İZKA çalışanlarının yüksek enerjisiyle buluşunca gelecek için umut verici bir iklim oluşuyor. Bu konuda İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in haklarını da teslim etmek gerekiyor.

Yeşil ve mavi dönüşüm için bir adım

Hibe başlıkları

İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Yeşil ve Mavi Dönüşüm” başlıklı programı için son başvuru tarihi 15 Mart 2022. Şubat ve mart aylarının 1 ve 15’inci günleri arasında kurumun resmi web sayfası “www.izka.org.tr/ymdp” adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilir. Gelelim proje başlıklarına. Girişimleri ve girişimcileri 2 milyon TL hibe ile destekleyen önemli çalışmayla ilgili başvuru alanları ana hatlarıyla şöyle: Çevreye duyarlı denizcilik teknolojileri; örneğin egzoz emisyonlarının azaltılması, enerji verimliliği, elektrik, hidrojen, güneş, rüzgar enerjisi. Tekneler ve yüzer sistemler. Hassas deniz ekosistemlerine sahip bölgeler için yeni teknolojiler; örneğin balık üretim çiftlikleri, kıyı, liman, marina ve açık denizde çöp toplama teknolojileri, denizde yağ toplayıcı sistemler. Gemiler ve deniz yapıları için yenilikçi konseptler; örneğin gemi yapımında yüksek dayanıklılığa sahip yeni kompozit malzeme, çevre dostu (TBT free) ve düşük dirençli (antifouling) boya ve kaplama teknolojileri. Her türlü yüzer yapının hareket kabiliyetini artıran yeni manevra ve sevk sistem teknolojileri. Sensör, otomasyon ve takip teknolojileri. Askeri mühimmatın tespiti için teknolojiler. Akıllı ve tatmin edici onarım sistemleri. Su altı ve üstü takip sistem teknolojileri. Denizden enerji üreten sistemler; örneğin deniz suyu, gelgit, akıntı ve dalgalardan elektrik üretme, açık deniz rüzgar çiftlikleri, deniz suyu ve güneş ışığından hidrojen üreten sistemler. İzmir Kalkınma Ajansı, Yeşil ve Mavi Dönüşüm Projesi için 50 milyon liralık kaynak ayırmış durumda. Saydığım alanlarda yenilikçi projesi olan girişimciler, (232) 489 81 81 no.lu telefondan bilgi talep edebilir. Haftaya pazar dünya devinin zirvesindeki denizci Türk yöneticiyi sizlere anlatacağım. 6 Şubat’ta  yeniden buluşuncaya kadar pruvanız neta, rüzgâr kolayınıza olsun. Esen kalın.

Haberin Devamı

YELKEN: Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2022 programında yer alan Nacra 17 Olimpik Hazırlık Kampı başladı. TYF Antrenörü Tara Pachedo gözetiminde Çeşme’de gerçekleştirilen kampta, Alican Kaynar ve Beste Kaynakçı, 2024 Paris ve 2028 Los Angeles yaz olimpiyat oyunları için şimdiden kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Yeşil ve mavi dönüşüm için bir adım

KİTAP: Amatör Denizcilik Federasyonu’nun yayınladığı “Kısa Mesafe Telsiz El Kitabı” teknelerde bulunması gereken faydalı bir eser. Denizde haberleşme, yeri geldiğinde can kurtarır. Bu nedenle kuralları bilmek ve eksiksiz uygulamak vazgeçilmez bir ilkedir. Tel: (212) 662 64 59.

Yeşil ve mavi dönüşüm için bir adım

TARİH: Denizcilikte tarihe saygı esastır. Bunun en güzel örneklerinden birini San Francisco’da bulunan Aquatic Park’ta görmek mümkün. 1962 yılında fotoğraftaki küçük yelkenlisi ile sadece rüzgar gücüyle Pasifik’i geçen Kenichi Horie, denizcilikte saygın bir yere sahiptir. Yolunuz düşerse bu cesur Japon denizcinin hatırasını selamlamadan geçmeyin. 

Yeşil ve mavi dönüşüm için bir adım

Yeşil ve mavi dönüşüm için bir adım